DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A kérdése arra irányul, hogy vajon a postások kapnak-e valódi reálbér-növekedést a következő években vagy sem. A vállalásaink között valóban szerepelt a postások bérének rendezése, emelése is, és mint ahogy egyébként sem az orvosoknál, sem a pedagógusoknál, úgy a postásoknál sem jelöltük meg az időpontot, hogy milyen időpontban kívánjuk és tudjuk ezt végrehajtani. Természetesen sorolnunk kell és sorolnunk kellett az igazságtalanságok között.
Egyetértek önnel, a postások alacsony bére az igazságtalanságok kategóriájába tartozik, mint ahogyan egyébként az igazságtalan bérek közé tartozott az előbb említett két foglalkozás bérszintje is.
Ön pontosan tudja azt, hogy a Posta néhány éven keresztül, az elmúlt években, még ha szerény mértékben is, de nyereséges volt. Sajnos az előző időszak különböző fejlesztési vállalásai következtében az évet minden bizonnyal 6 milliárd forintos veszteséggel fogja a Posta zárni. Ilyen esetben természetesen nehezebb a bérekkel kapcsolatos vállalásokat teljesíteni.
Annyit tudok mondani, hogy felszólítottam a Posta vezetését arra, készítse el azt a koncepciót, amely a hosszabb távú fejlesztéssel foglalkozik, fogalmazza meg azokat a változásokat, amelyeket meg akar valósítani a következő években, és ennek ismeretében és ezzel összhangban pedig fogalmazza meg, hogy milyen béremelési lehetőséget lát szükségesnek és milyen béremelési lehetőséghez van szükség további segítségre.
Nyilván azt is tudja a képviselő úr, hogy november közepi hatállyal a postai tarifák változtatása, növelése is elfogadást nyert. Ez is egy lehetőség arra, hogy javítsuk az esélyét annak, hogy a Postánál a béreket közelítsük a magasabb bérszinthez.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť