BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Kedves miniszter asszony, önt hallgatva a pulpitusról, az az érzésem támadt, hogy semmi gondunk nincs az önkormányzatoknál. (Dr. Lamperth Mónika a mellette ülővel beszélget.) De kezembe vettem a települési önkormányzatok szövetségeinek véleményét a 2003. évi költségvetésről, és... - miniszter asszony, kérem, figyeljen rám... Kérem, miniszter asszony, figyeljen rám! (Dr. Lamperth Mónika: Minden szavát hallom, képviselő úr.) Köszönöm szépen. Azt mondják a települési önkormányzatok szövetségei, hogy a 2003. évi költségvetésben az ez évi bérfejlesztések 50 százaléka áll rendelkezésre.
Tisztelt Miniszter Asszony! Hol a többi? Miből lehet ezt fedezni? Kérem, ebből az következik, hogy el kell bocsátani a köztisztviselőkből, szűkíteni kell a települési szolgáltatásokat - és még mindig nem beszéltünk a 13. havi bérekről.
Tisztelt Miniszter Asszony! Úgy gondolom, hogy az önkormányzatok saját bevételeire számítani e tekintetben teljes visszalépést és a fejlődés elmaradását, sőt visszafejlődést jelent. Tehát önnel vitába kell szállnom, akkor nem egy költségvetést olvasunk! Miniszter asszony, a béremelések a jövő évben nem állnak az önkormányzatok rendelkezésére a központi költségvetésben. Csak 50 százalékban. Saját bevételekből működni fognak az önkormányzatok, de semmi mást nem tudnak tenni. Így tehát a mozgásterük szűkül.
Tisztelt miniszter asszony, még egyet hadd mondjak el. A kistelepülési önkormányzatoknál nincs önálló bevétel, hiszen általában depressziós területen élnek és dolgoznak. Hétszáz települési önkormányzat nem tud a jövő évben működni a béremelések miatt. Nos, akkor, kedves miniszter asszony, milyen költségvetésről beszélünk?
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť