DR. MARTONOSI GYÖRGY

Full text search

DR. MARTONOSI GYÖRGY
DR. MARTONOSI GYÖRGY (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Engedjék meg, hogy tisztelettel köszöntsem a makói Erdei Ferenc Kereskedelmi Szakközépiskola tanulóit és kísérőjüket a karzaton. Erre azért volt szükség, mert a diákok azért vannak itt, hogy tanulmányozzák a költségvetés vitáját, és lássák közelről, hogy a parlament hogyan vitázik erről a költségvetésről.
Szeretném az államtitkár úrtól megkérdezni a következőket, ezzel mintegy folytatva képviselőtársaimnak azt a kérdéssorozatát, hogy hol találjuk meg a költségvetésben a következő fejezeteket. Hol találjuk meg a költségvetésben azt a szocialista ígéretet, illetve annak a fedezetét, amely a megyei területfejlesztési források megnégyszerezését irányozta elő a kampány során?
Hol találjuk meg a költségvetésben az M5-ös autópálya továbbépítésének költségvetési fedezetét? Tudjuk azt, hogy jövőre lejár a koncessziós szerződés, és ha az AKA Rt. nem építi, akkor a kormánynak van lehetősége arra, hogy építse.
Hol találjuk meg a költségvetésben az M5-ös autópálya matricás rendszerének a bevezetéséhez szükséges költségvetési fedezetet? Már hónapok óta halljuk azt, és amikor Csillag István miniszter úr Szegeden tárgyalt, akkor örömmel mondta, hogy a kormány hónapok óta tárgyal az AKA Rt.-vel a matricás rendszer bevezetéséről. Ennek hol találjuk meg a költségvetésben a fedezetét?
De hol találjuk meg a költségvetésben a fedezetét az osztatlan közös tulajdonban lévő földek kimérésének? Tudjuk azt, hogy ezen a területen a kormány jogsértést követett el, amikor nem hajtotta végre a tavaly év végi törvénymódosításból rá háruló kötelezettségeket.
Államtitkár úr, szerettem volna ezekkel a kérdésekkel csatlakozni képviselőtársaimhoz, és örülnék neki, ha megkapnám rá a választ.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť