DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Sajnálom, hogy Kökény államtitkár úr nincs itt, hiszen neki szerettem volna elmondani a kétperces felszólalása kapcsán, hogy én úgy ítélem meg, a költségvetésben foglalt fejezetekkel, és amire megpróbáltam rámutatni, azzal kapcsolatban drámai a helyzet. Drámai a helyzet a fogyatékkal élők esetében, drámai a helyzet az általam felsorolt többi juttatás tekintetében is. Ezért javasoltuk a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselőcsoportja nevében mind a nyugdíjak, mind a családtámogatási rendszer kiegészítését és felzárkóztatását az Európai Unióhoz.
Ha már szót kaptam, nagyon bízom benne, hogy a Pénzügyminisztérium politikai államtitkára ma talán méltat arra, hogy válaszol azokra a feltett kérdéseimre, amelyekre a tegnapi napon sem sikerült sem neki, sem a pénzügyminiszter úrnak válaszolnia. Hol találom meg a költségvetésben, államtitkár úr, a középiskolai bizonyítvány mellé ingyenesen megszerezhető nyelvvizsgát? Hol találhatom meg, államtitkár úr, a gépjármű-vezetői jogosítvány és a számítógép-használói bizonyítvány ingyenességét? Hol találom meg, államtitkár úr, hogy ingyenessé teszik az állandó lakóhely és az iskola közötti utazást? Erre Medgyessy Péter "Egyetértésben a nemzettel" című füzetében ígéretet tett a választások idején.
Sajnálom, hogy államtitkár úr most sem méltat arra, hogy ide figyeljen, amikor a kérdésemet felteszem, így nagy valószínűséggel nem is fog rá válaszolni, pedig nagyon sok-sok ezer, sok százezer magyar családot érdekelne az ön válasza.
Köszönöm. (Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť