GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Eredendően Mátrai Mártának szerettem volna reagálni, de legelőször hadd mondjam Tóth Imre képviselő úrnak, mert mind a kettőjükre igaz. Ez ugyanaz, amit Rogán képviselő úrnak mondtam. Nem hiszem el, hogy Mátrai Márta nem nézte meg a költségvetést. Nem hiszem el, hogy Tóth Imre képviselő úr - mind a ketten második ciklusos képviselők - ne tudná, hogy a gázközművagyonról szóló törvény itt van a Ház asztalán. Tehát erről azt állítani, hogy ezt önök rendezték, önök oldották meg, enyhén csúsztatás, mert itt van, a Ház fog dönteni, párhuzamosan fut a két dolog. Persze, hogy a költségvetésben a 11 milliárdos fedezetet figyelembe vettük.
Mátrai Márta képviselő asszonynak: úgy érzem és úgy látom, hogy ön módszeresen, mint egy imamalom, darálja azokat a gondolatokat, amelyeket összeírt. Szintén hadd mondjam azt - ön is tudja -, hogy egy választási vagy egy kormányprogram nem egy évre, sőt nem három-négy hónapra szól, hanem négy évre. Lehet nem tudomásul venni, hogy emeltük a nyugdíjakat, hogy indul a tizenharmadik havi nyugdíj intézménye, hogy hogyan lett tizenharmadik havi családi pótlék - ezeket mind-mind el lehet felejteni. Biztos, hogy meg fogja tudni találni - ha nem, a következő hozzászólásomban még az oldalszámra is hivatkozom -, hogy már a tankönyvnél, az étkeztetésnél elindultunk. Lehet, hogy az államtitkár úr erről szól.
Képviselő Asszony! Amit önök ígértek, abból egyetlenegyet veszek ki: 7 százalékos gazdasági növekedést tetszettek ígérni. Ebből elértek 3,2-et a ciklus végére. Ha most 7-ről indulnánk, vajon mi mindenre lenne fedezet? Nemcsak önkormányzatra, rendőrségre, hanem sok minden másra is!
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť