SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Köztársaság 2003. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat vitájában egy tágabb kitekintéssel kezdeném a hozzászólásomat. Hozzászólásom egyébként alapvetően a családtámogatásokat és a szociális rendszert érinti.
Az elmúlt hónapokban sajnálatos módon igen negatív statisztikai adatok láttak napvilágot. A KSH 2002. szeptember végi adatai azt mutatják, hogy 2002 első hét hónapjában 55 500 élve születést regisztráltak, pontosan 1300-zal kevesebbet, mint az elmúlt év hasonló időszakában. Ugyanakkor a halálozások száma ugyancsak 1300-zal nőtt, 77 500 magyar állampolgár halt meg az első hét hónapban. A népességcsökkenés mértéke tehát 13,7 százalékos.
A KSH Népességtudományi Intézetének 2002 októberében megjelent 2001 novembere és 2002 februárja között végzett reprezentatív felméréséből pedig az a meglepő jelenség derült ki, hogy megjelentek az akaratlagos gyermektelenség első jelei, amelyek korábban nem voltak jellemzőek. Ez a magatartás alapvetően a 25 év alatti korosztályra jellemző.
Nem véletlen tehát, hogy a népesedési kormánybiztosság munkájában részt vevő szakértők azt jósolják: 2050-re mindössze 8 millió 62 ezer magyar állampolgár lakja hazánkat.
A helyzetet súlyosbítja a magas abortuszszám is: 2001-ben 56 ezer abortuszt hajtottak végre hazánkban. Minden száz élve születésre 58,1 terhességmegszakítás jutott. Az abortuszok száma az utóbbi négy évtizedben ennél mindig magasabb volt, de ez a csökkenés még mindig jóval rosszabb adatokat mutat, mint Nyugat-Európában bárhol.
A Magyar Demokrata Fórum véleménye szerint családpolitikai, szociálpolitikai intézkedések sorozatára van szükség a népességfogyás megállításához. Vizsgáljuk meg tehát a 2003. évi költségvetési törvénytervezet tükrében, hogyan alakul a családok helyzete, történnek-e intézkedések a népességfogyás megállítására! A válasz egyértelműen nem, hacsak a kiegészítő családi pótlékról rendszeres gyermekvédelmi támogatásra átkeresztelt ellátási forma 400 forintos emelését nem említjük, vagy - ha fekete humort szeretnék most itt emlegetni - esetleg ide sorolhatnánk a terhességmegszakítási előirányzat 10 százalékos emelését.
Igaz, 2002-ben történtek jó családpolitikai intézkedések. A családi pótlék 20 százalékos megemelését a Magyar Demokrata Fórum különösen fontosnak tartotta, de szükségesnek tartjuk a tudatos családpolitika továbbfolytatását, hiszen ennek az esztendőnek a végére valószínűleg 2 ezer gyermekkel születik kevesebb, mint tavaly.
Az áthúzódó hatásokat is figyelembe véve a 2003. évi családi és gyermektámogatások összege 12,5 százalékkal növekszik, ami reálértéken csak 8 százalékot jelent. A gyermekes háztartásokba jutó családtámogatások közül az anyasági támogatások mintegy 33 százalékot tesznek ki. Ezért tartotta fontosnak a Magyar Demokrata Fórum a családok támogatásáról szóló törvény tárgyalásánál, hogy a törvény 26. §-át módosítsuk, és a gyermekgondozási támogatások összegét az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150 száza-lékára emeljük. Ez 2002-ben 10 ezer forintos emelkedést tett volna lehetővé, pontosan annyit, amit Medgyessy Péter miniszterelnök úr 2002. március 20-i levelében a választópolgároknak ígért. Sajnos, a módosító indítvány szavazási procedúrájánál az amnézia jelei mutatkoztak, mert a kormánykoalíció képviselői egyöntetűen elutasították a javaslatot, ismételten megszegve ezzel választási ígéreteiket.
A családok támogatásáról szóló törvényjavaslat bizottsági vitájában egyébként az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium képviselője azzal indokolta ennek a módosító indítványnak az elutasítását, hogy ez a 2003. évi költségvetésnél 30 milliárd forintos többletkiadást eredményezne. A Magyar Demokrata Fórum egyértelműen kijelenti, hogy a népességfogyás megállítása nem lehet pénzkérdés. Így sajnálattal kell megállapítani, hogy a gyes összege 2003-ra mindösszesen 4 ezer forinttal emelkedik.
Csehák Judit miniszter asszony egyébként a családok támogatásáról szóló törvényjavaslat vitájában rendkívül drámaian szólt a gyermekszegénységről. Mi átérezzük ezt, és tudjuk, a gyermeket vállaló családok sajnos sokszor a szegénységet is vállalják. Éppen ezért sajnálom Burány Sándor államtitkár úr azon magatartását, amellyel most, 2000 után nem javasolja a családi pótlék 50 százalékos emelését.
Ugyancsak fontosnak tartaná a Magyar Demokrata Fórum a gyermekgondozási díj kiterjesztését a gyermek hároméves koráig. Minden bizonnyal ez is a népességfogyás ellen ható intézkedés lehetne. Kár, hogy az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium ezen a területen sem tesz semmit, pedig Csehák Judit miniszter asszony már 1989. augusztus 8-án azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy 1990-ben sokkal könnyebb lesz a gyermekes családok helyzete, hiszen a gyedet a gyermek hároméves koráig fogják kiterjeszteni. Mindjárt 2003-at írunk, és még nem történt semmi; a gyed előirányzatának az emelkedése várhatóan mindösszesen 10 százalékos lesz 2003-ban.
A kormányprogramban önök azt az ígéretet tették, hogy a családi adókedvezményeket továbbfejlesztik, mégpedig úgy, hogy "A családi adókedvezmények intézményét úgy fejlesztjük tovább, hogy ez a jelentős támogatás eljusson azokhoz is, akik ma ezt még kisebb jövedelmük miatt nem élvezhetik." Mi ezt támogatjuk, de semmi jelét nem látjuk, pedig a Magyar Demokrata Fórum úgy véli, nemzetstratégiai érdek, hogy a családi támogatások összege a ciklus végére megduplázódjon. Várhatóan a gazdaság növekedése biztosítja ehhez a fedezetet.
Ugyancsak megállapíthatjuk, hogy nem történt semmi a részfoglalkoztatás feltételeinek megváltoztatásában sem a költségvetés bevételi oldalának tervezésekor, pedig ez nagyban segítené a gyermekvállalást, a gyesről vagy gyedről visszatérők, elsősorban az anyák reintegrálását a munka világába. Divatos mondatokat olvashatunk önöktől mindenütt az emberi tőkébe fektetett beruházásról. Tisztelt kormánypárti Képviselőtársaim! Felhívom figyelmüket, hogy ez a beruházás a születéssel kezdődik.
A Magyar Demokrata Fórumnak tehát az a véleménye, hogy a költségvetési törvény mindenképpen módosítást igényelne a családtámogatási intézményrendszer vonatkozásában, a népességfogyás megállításához már rövid távon is szükséges intézkedések megtétele érdekében.
Az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium költségvetési fejezeténél hívnám még fel néhány problémára a figyelmet. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás jelenleg 12 megyében működik, de külön normatíva a tervek szerint csak 2004. január 1-jétől lépne be erre a feladatra.
(13.00)
Ugyan valóban most került benyújtásra az egyes szociális tárgyú törvények módosításáról szóló törvénytervezettel együtt a szociális törvény módosítása, ami a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás szolgáltatást az alapellátások között sorolja föl, de elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ennek a finanszírozásához szükséges pénzeszközök csak pályázati úton érhetők el.
Rendkívül fontosnak tartja a Magyar Demokrata Fórum a szociális felzárkóztató programok előirányzatát mint aktív szociálpolitikai eszközrendszert. Mint tudjuk, az előirányzat az ország leghátrányosabb helyzetű térségeiben, településein a szociális feszültségek enyhítésére, kezelésére szükséges programok támogatását szolgálja. Kísérleti jelleggel 2001-ben elindult egy kistérségi szociális fejlesztési program a pásztói kistérségben, s 2002-ben további három településen és három térségben folytatódott ez.
Az MDF véleménye szerint a 200 millió forintos nevesített összegen túl a 8 milliárd 393 millió forintos kiemelt egészségügyi és szociálpolitikai feladatok előirányzaton belül további fedezetet igényelne ez a cél. Információim szerint a teljes keretösszeg az elmúlt évi 745 millió forintról mindösszesen 820 millió forintra növekszik. Ezen az összegen belül a szociális felzárkóztató programra legalább 500 millió forintra lenne szükség.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Fórum a népességfogyás megállítása, a családok támogatása és a szociálpolitikai eszközrendszer hatékony alkalmazása érdekében a javasolt módosítások elfogadását feltétlenül szükségesnek tartja.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť