TÓTH IMRE

Full text search

TÓTH IMRE
TÓTH IMRE (Fidesz): Tisztelt Miniszter Asszony! A gondolatai késztettek a hozzászólásra. Tulajdonképpen már kezünkbe vettük a különböző önkormányzati szervezetek anyagát, amelyek számokban ellentmondanak annak, amit ön állított az imént, és ezt tegnap is érintettük a vitában. Nevezetesen, miszerint a bérfejlesztésekre vonatkozóan - ön szabatosan fejezte ki magát - a fedezet erre az évre biztosított, az önkormányzati szövetségek egységesen ennek az ellenkezőjét állítják. Kérdezném - ha nem tudnám a választ -, hogy akkor most kinek van igaza: akkor, amikor a növekmény, amit önök jövőre a bér fedezeteként kínálnak, az mindössze 117 milliárd forint, hogy a számokat is említsük, és ezzel szemben a teher 240 milliárd. A különbség "csak" 50 százalék. Miből és hogyan fogják tudni az önkormányzatok a másik 50 százalékot biztosítani?
Más, más számok tükrében: a Máért fényében a kisebbségpolitika, a nemzetiségpolitika a költségvetés árnyában számokban hogyan fogható meg? Épp az ön tárcájához is igazodóan a romaprogramra vonatkozóan íródik, hogy kisebbségi tanuló kizárólag magyar nyelven folyó oktatásához kapcsolódóan szeptembertől alacsonyabb fajlagos összegű hozzájárulás jár, mint eddig. Kérdezem tehát, hogy a magyarul tanuló romák nem romák-e, és mitől kell hogy ez csökkenjen.
Vagy pedig a helyi kisebbségi önkormányzatok 2002-ben 655 ezer forint/kisebbségi önkormányzat javadalomban részesültek, önök ezt csökkentik 524 ezer forintra kisebbségi önkormányzatonként. Miért? Hogyan lesz ebből hatékony kisebbségi politika a cigányságra, más nemzetiségre vonatkozóan, éppen most, az EU-s csatlakozást megelőzően?
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť