TÓTH IMRE

Full text search

TÓTH IMRE
TÓTH IMRE (Fidesz): Tisztelt Miniszter Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Helyezzük szakmai alapokra a költségvetés önkormányzatokat érintő részét aszerint, ahogy a szakma igényli. Hogyan szól ez? "Javasoljuk, hogy a bérfejlesztések 2003. évi kihatásának finanszírozása a tényleges, jogos igények alapján száz százalékban központosított előirányzatból, azaz kötött felhasználású állami támogatásból történjék." Ezt kérik az önkormányzatok, ez szakmailag megalapozott, és így nem lenne determinált a költségvetésük.
Más. Ígért volt a kistérségi normatíva, tekintettel arra, hogy az EU-s csatlakozást megelőzően lassan nemcsak területfejlesztési, hanem közigazgatási kistérségben is kell és kötelesek vagyunk gondolkodni. Tehát tegyük ezt!
Más. Miniszter asszony szóba hozta a gázközművagyon kérdését. A Fidesz-MDF-kisgazda kormány gyakorlatilag jó példát mutatott, hogy a '94-98 között kiprivatizált, 200-300 százalék között elkótyavetyélt gázközművagyon ellenértékét - bizonyos Tocsik-történeteket követően - több mint 62 milliárd forint értékben mi odaadtuk. Önök csak 11 milliárdot állítanak be, ami körülbelül fele annak a jogos igénynek, amit a vonatkozó önkormányzatok igényelhetnek.
Még egy dolog: az érdekképviseletek joggal kifogásolják azt, hogy nem volt érdemi egyeztetés. Önök az anyagot egy nappal - mint a parlamenti képviselőknek - a vonatkozó egyeztetést megelőzően adták oda. Ezért írhatja a Napi Világgazdaság, hogy "Gyöngülő önkormányzati lobbi".
A szocialista polgármesterek között nagyon sok jó szakember van egyébként, de miről ismerszik meg ma a vita mentén a jó szocialista polgármester? Arról, hogy hallgat. Márpedig nagy árat fizetünk ezért a hallgatásért, és furcsa lesz (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ha hangosak lesznek a negyedév és félév táján.
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť