BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Ház! Mélyen tisztelt Elnök Úr! Elnök úr, én szeretnék reklamálni, ugyanis azt hittem, hogy a 2003. évi költségvetésről fogunk tárgyalni, és erre Toller képviselő úr arról tájékoztat, hogy önkormányzati reformról tárgyalunk.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Mi ez a reform? 50 százalékos béremelés, melyben a kormány megígérte, hogy fedezi az önkormányzatok ebbéli kiadásait 2003-ban. Mi történik ezzel szemben? Semmi. És ezt arra alapozom, hogy az önkormányzatok szövetsége ezt a béremelést és ennek a költségvetési hatásait kiszámította, 50 százalékát kapják meg az önkormányzatok. Persze, van még ezenkívül egy pici gépjárműadó-növekmény, és van még egy kis szja is. De a dolog lényege az, hogy ez a költségvetés nem kívánja lefinanszírozni az 50 százalékos béremelést az önkormányzatoknál. Magyarul, a kormány nem kívánja tartani a szavát, és most arról beszél Toller képviselő úr, hogy itt reform van. Kérem, itt egyszerűen arról van szó, hogy kaptak 50 százalékos béremelést, a felét befizetik az állampolgárok adóba, ezt mi visszakapjuk a költségvetés oldalán, a másik felét pedig gazdálkodjuk ki.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nem az önkormányzatok függetlenségéről és önkormányzásról van szó itt most, hanem arról van szó, hogy el kell számolnunk minden egyes fillérrel. Ugyanis Veres képviselőtársam azt mondja, hogy külön pénzügyi alapot hozunk létre, és akkor minden bevételt össze kell adni, és ha nem futja a bérre, akkor jelentkezhetünk a kasszánál.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ilyen nem volt még soha az önkormányzatok életében, amióta itt ez a magyar független parlament áll; ilyen nem volt még. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Ez a tanácsrendszer, kérem! Hogy gondolják azt, hogy semmi függetlensége egy önkormányzati büdzsének nem marad, és minden fejlesztési forrást béremelésre kell fordítani?! Jó volt a béremelés, de önök nem kívánnak ebből semmit sem adni azoknak, akik a béremelést megkapták, azon kívül, hogy bért kaptak - sőt, ebből az adókat visszaveszik.
Köszönöm, hogy szólhattam. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť