DR. RÁKOS TIBOR

Full text search

DR. RÁKOS TIBOR
DR. RÁKOS TIBOR (Fidesz): Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Én is ennek a javaslatnak az álságosságára szeretném ráirányítani a figyelmüket, hiszen itt már néhányan érintették képviselőtársaim közül, hogy ez a 3 milliárd forintos összeg mire elegendő. Én Szeged költségvetését tudom idecitálni, amelyben most már a végleges számadatok és a rendelkezésre álló források alapján kialakultak azok a keretszámok, amelyek meg fogják határozni az önkormányzat működési lehetőségeit.
Még egyszer szeretném azt hangsúlyozni, hogy nyilván a Fidesz-Magyar Polgári Párt is egyetértett a bérintézkedéssel, hiszen ezért szavazta meg, és mi itt mindannyian tudjuk, hogy ez a bérintézkedés hosszú távú, tartós kötelezettségvállalás, hiszen bérkiadásokat kell hogy fedezzen. Tehát köztünk azon folyik a vita, hogy ezt a rendszerbe, mivel ez tartós kötelezettségvállalás, hosszú távon bele kell tenni. Ha nem tesszük bele, akkor idővel mindig-mindig ugyanoda fogunk visszatérni, hogy hiányok fognak keletkezni.
És abban van köztünk különbség, hogy az ez évi céltámogatással odaadott források fedezik a bérintézkedéseket, és mi ugyanerre tennénk javaslatot - semmi gond nem lenne itt -, hogy ne normatívában kapják meg az önkormányzatok - hiszen ezt az Állami Számvevőszék is leírta, hogy ez bizony csak egy belső allokáció, belső átcsoportosítás van a különböző típusú önkormányzatok között, és ez feszültséget fog okozni -, hanem vállaljuk azt a garanciát, hogy nyissuk meg, erre a bérintézkedésre adjuk oda a fedezetet, és minden egyes önkormányzat kapja meg.
A 3 milliárd forintról még annyit szeretnék mondani, hogy Szita Károly képviselőtársam már nyugodtan ülhet, hiszen megkapta Toller úrtól azt a választ, hogy a 300 millió forintos igényét a 3 milliárd forintból meg fogja adni. Én azt mondom, hogy akkor én is szeretnék bejelentkezni, még mielőtt elfogy ez a 3 milliárd forint. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) És azt szeretném közölni önökkel, hogy Szegedről 600 millió forintra ugyanígy bejelentkeznénk, hiszen annyira lenne szükségünk, 600 millió forintra (Az elnök csenget.), hogy fedezni tudjuk ezeket a bérintézkedéseket.
Köszönjük szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť