IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az önkormányzatokról szóló vitarész, azt gondolom, lassacskán mindenkit meggyőz már, csak a jelen lévő szocialista és szabad demokrata képviselőket nem, hogy komoly baj van. A múlt héten Kis Zoltán úgy említette a mostani költségvetést, mint az államháztartás egyensúlyának visszaállítására kísérletet tevő költségvetés. Mi, a Fidesz-frakció részéről mondhatjuk, hogy nem sikerült ezt az egyensúlyt helyreállítani, sőt rontani sikerült rajta.
Az önkormányzatok helyzetét egy saját helyi példával igazolnám; a megyei önkormányzat, amely pozitívan gazdálkodik, eddig nem kényszerült hitelfelvételre, a jelenleg rendelkezésünkre álló adatok szerint 340 millió forintos hiánnyal indul el 2003-ban. Ezt önök tették, több mint 100 milliós pozitívuma van a megyei önkormányzatnak, ehhez képest fordul ez át mínusz 300 millióba. Azt hiszem, ez komoly probléma, itt ül Stipkovits képviselőtársam, együtt dolgoztuk végig az elmúlt éveket a megyei közgyűlésben, és mondhatjuk, hogy ilyen rossz helyzetben még a megyei közgyűlés nem volt. Tehát az önkormányzatok helyzetét nem most fogjuk érezni itt, a vitában, akik hallgatják a vitát, nemcsak ők fogják tudni, hanem a jövő évtől mindenki a saját bőrén fogja ezt érezni.
(15.30)
A közlekedésről is esett egy fél szó. Több mint tíz módosító indítvány érkezett be ahhoz a költségvetési sorhoz, amely a közútkezelő kht.-k rendelkezésére bocsátana pénzt. A tavalyi 29 milliárd forint helyett 19 milliárd forint fordítódik útfenntartásra, karbantartásra. Mindannyian tudjuk, hogy az útjaink rossz állapotban vannak, mindenki tudja, hogy nemcsak autópályákat kell építeni, de ha annak a pénzösszegnek, amit az elmúlt évben biztosítottunk, csak a kétharmada érkezik, akkor lehetséges, hogy társadalmi munkában - nem tudom, milyen szombaton - ki kell majd mennünk, és saját magunknak kell lapátolni az utakon, mert tönkre fognak menni az útjaink is.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť