MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Sajnálom, hogy Toller képviselő úr eliszkolt, és így nem tudja meghallgatni azokat a ténybelileg fontos momentumokat (Közbeszólások az MSZP soraiból.), amelyeket az elmúlt négy évben Nyíregyháza vonatkozásában mindenképpen fontos megemlíteni; nem tudom, mivel tölti az idejét a polgármester úr, úgyhogy ezt én nem tudom megválaszolni.
Viszont azt el tudom neki mondani, hogy soha annyi beruházás nem történt kormányzati segítséggel Nyíregyházán, mint az elmúlt négy év, a polgári kormány ideje alatt. Csak a Nyíregyházi Főiskola teljes nagyrekonstrukciós beruházása plusz bővítése több mint hatmilliárd forintos beruházást jelent. (Dr. Kóródi Mária közbeszól.) Szintén egymilliárd forint fölötti beruházási összeg az a színház-rekonstrukció, amely szintén, azt gondolom, óriási (Dr. Kóródi Mária: Az is megyei volt!) színvonal-emelkedést jelent a színház vonatkozásában. Szintén egymilliárdos annak a most, e hónapban átadandó vasútállomásnak az építése és teljes rekonstrukciója, amelyet a teljes utazóközönség Nyíregyháza és a megye vonatkozásában élvezhet, és közel egymilliárdos az a pénzösszeg is, amelyet a Kodály Iskola, egy teljesen új iskola megépítése kapcsán a polgári kormány a nyíregyházi önkormányzatnak biztosított.
Mindezeken túlmenően, mielőtt Kóródi képviselő asszony lázas bólogatásba fogna, el kell mondanom, remélem, erre is bólogatni tud, hogy beadtam azokat a módosító indítványokat, amelyeket Csabai Lászlóné korábban beadott a költségvetésekhez, és remélem, hogy a Tokaji úti felüljárót ön is támogatja, képviselő asszony (Közbeszólás az MSZP soraiból: Miniszter!), és támogatja azt a Sóstói úti gyógyfürdő-beruházást, amely Nyíregyháza vonatkozásában alapvető érdek, és támogatja az M3-as autópálya továbbépítésének felgyorsítását, illetve legalább azt az ütemet, amit a polgári kormány megszabott, amelyet sajnos a jövő évi költségvetés kapcsán, azt kell hogy mondjam, hiába keresünk a kiadási tételek között. Így a város leszakadása nőni fog, ahelyett, hogy a polgári kormány idején meghozott intézkedések révén javulna a helyzete.
Tehát azt várom, képviselő urak (Az elnök jelzi az idő leteltét.), a bólogatás mellett a tettek területén is pozitívan álljanak a dolgokhoz.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť