RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm szépen. Kuncze Gábor igazi SZDSZ-eshez méltóan szerepelt az előbb - a valós tényekkel nem sokat foglalkozott, de hát ez mostanában így van. Eörsi Mátyás peréhez hasonlóan, az SZDSZ-MSZP-nek - mivel tudták, hogy a mai vitát el fogják veszteni - nemcsak azt sikerült elintézni, hogy azt felfüggesszék, hanem azt is sikerült elintézni, hogy a mai tévéközvetítés kettő órakor megszakadjon.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem volt arra példa az elmúlt tizenkét évben, hogy a költségvetés részletes vitáját ne közvetítse a köztelevízió. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Soha nem közvetítette! - Tévedsz!) Azt hiszem, teljesen egyértelmű, hogy félnek a nyilvánosságtól, hiszen tudják, hogy az a költségvetés, aminek a tervezete előttünk van, számukra nem védhető.
Vannak más mulatságos elemei is a mai napnak (Közbeszólás az MSZP soraiból: A te felszólalásod.), például amikor Keller László azt mondja, hogy nem kellene indulatokat kelteni - mondja Keller László. Azt hiszem, emlékezhetünk az előző négyéves munkájára, és emlékezhetünk arra is, hogy mit csinált, mióta államtitkári pozícióban van. (Közbeszólás az MSZP soraiból.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon sok minden elhangzott az elmúlt időszakban például a kiéheztetett városokról, a kiéheztetett Budapestről, ez van a célkeresztben. Egy dolgot hadd mondjak a kiéheztetett Budapestről, hogy az elmúlt négy évben mi történt: az M0-snak új szakaszát adták át, a Sándor-palota, a Nemzeti Színház felépült, a Millenáris Park felépült, a Sportcsarnok elkezdődött, a lágymányosi egyetem déli tömbje elkezdődött, a népligeti buszpályaudvar felépült. (Közbeszólások az MSZP soraiból.) Négy évig egyébként a Fővárosi Önkormányzat egyetlen beruházást, útfelújítást nem hajtott végre, és Demszky Gábor az önkormányzati választás előtt fél évvel rájött, hogy mégiscsak kellene tenni valamit ebben a ciklusban: feltúrta az egész várost, egyszerre elkezdte újítani; megtalálta a pénz anélkül, hogy a 320 milliárd forintból egyetlen fillért is kapott volna, amit az új kormány szétosztott. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Tisztelt Képviselőtársaim! Egyértelműen látszik, hogy itt egy hecckampány van, nem felel meg a valóságnak, és nagyon szomorú, hogy ez a demokráciacsomag része, hogy a költségvetés részletes vitáját nem közvetíti a köztelevízió.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť