SZITA KÁROLY

Full text search

SZITA KÁROLY
SZITA KÁROLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Kedves Veres és Toller Képviselő Urak! Azért lesz Kaposváron 2003. január 1-jétől ingyenes a lakossági szemétszállítás, mert a város lakói ezt kiérdemelték, másrészt azért lesz ingyenes a lakossági szemétszállítás, mert amit mi vállaltunk, azt teljesítjük is. Ugyanezt szeretném én is, kedves kormánypárti képviselőtársaim, önöktől kérni.
Önök azt vállalták, hogy több pénzt kapnak az önkormányzatok; önök azt vállalták, hogy a közalkalmazotti béremelések száz százalékát megadják az önkormányzatoknak. Semmi mást nem kérek, csak azt, hogy ha valaki ígér valamit, teljesítse is. Nem is beszélek arról a kétszer 50 milliárdról, ami még szintén a vállalásaik között volt. Ebben szeretném kérni a partnerségüket és a segítségüket, mert abban a módosító indítványban, ami be van a bérek ellentételezésére nyújtva, szerepel a gépjárműadó többlete is. Nem utakra és járdákra kellene fordítani? Az ingyenes szemétszállításért mi egy fillért nem kérünk a kormánytól, ezt a város megtermelte; az illetéket is villanyszámlákra kellene fordítani? A személyi jövedelemadó 5 százalékról 10 százalékra való emelése - ez szabadon felhasználható önkormányzati forrás, benne van az önkormányzati törvényben. Miért sértik meg, miért csorbítják az önkormányzatoknak a jogait? Azért kell eladni - már akinek még van - ingatlant, hogy ki tudja fizetni a villanyszámlát?
Tisztelettel abban szeretném kérni a segítségüket, hogy a benyújtott módosító indítványt közös erővel javítsuk; közös erővel javítsuk azért, hogy a falvaink és a városaink, amelyek egyébként az ország legnagyobb foglalkoztatói, hiszen az önkormányzatok az ország legnagyobb foglalkoztatói, ki tudják fizetni a béremeléseknek a fedezetét, és amellett még talán egy-két kátyút is be tudjanak tömni az utakon, amit a települések lakói joggal elvárnak tőlünk.
Partnerek vagyunk ebben, ebben szeretném kérni az önök segítségét is. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť