DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Nagyon sajnálom, hogy a miniszter asszony nem lehet itt, de természetesen elfogadom az államtitkár úr válaszát is. Hiszen az államtitkár úr mint bizottsági elnök, nagyon jól emlékszik arra, hogy 2001 őszén két súlyosan égési sérült gyermek ellátásával volt probléma: két, a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő egészségügyi intézmény megtagadta az ellátásukat. Ez akkor nagy visszhangot kapott a sajtóban, és kezdetben még az államtitkár úr is igen nagy aktivitást mutatott az ügyben.
Ezen események hatására 2001 decemberében Mikola István miniszter úr égési centrumnak jelölte ki a Bethesda Gyermekkórházat, és elindult az eljárás, aminek végén, idén április 2-án az ÁNTSZ megadta a működési engedélyt - az intézmény a centrum kialakítása során végig együttműködött az ÁNTSZ-szel. Május 18-án az ÁNTSZ elkészítette az országos beutalási rendet, és június 14-én az OEP a kapacitásokat is rendezte. Tehát lényegében néhány hónapja működik az intézmény, illetve az égési centrum, azóta közel száz beteget láttak el.
Idén november elején az Egészségügyi és Szociális Minisztérium egyik főosztályának vezetője szakfelügyelői vizsgálatot rendeltetett el az ÁNTSZ fővárosi tiszti főorvosán keresztül, melynek célja a szakmai követelményrendszer érvényesülésének megállapítása az égési centrum kialakításában, illetve működésében. Szokatlan az eljárás, hiszen, mondom, a centrum kialakítása kapcsán az ÁNTSZ-szel végig együttműködtek, és akik a szakmában vannak, nagyon jól tudják, hogy működési engedélyt mindaddig, amíg a szakmai követelményeknek, az építészeti követelményeknek - új intézmény esetében -, illetve a műszerészeti követelményeknek nem felel meg, nem kaphat.
(13.20)
Arról nem beszélve, hogy a centrum vezetője európai hírű (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.); különböző, a szakmát érintő nemzetközi társaságokban szereplő főorvosról van szó.
Kérdezem: mi indokolja ezt a vizsgálatot?

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť