DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Válaszolhatnék a jereváni rádió stílusában is, hogy a hír természetesen igaz, csak nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.
Szóval, ön itt a tények ismertetésénél néhány körülményt figyelmen kívül hagyott. Valóban, van most egy szakmai felügyeleti vizsgálat, nem kezdődött még el, és ennek a célja kizárólag az, képviselő úr, hogy az eredetileg 100 millió forintra tervezett beruházás további, a kórház által kért 21 millió forinttal történő kiegészítésének megvannak-e a szakmai feltételei és indokai.
Az történt, hogy az ÁNTSZ szakfelügyeleti vizsgálatra fővárosi orvosokat jelölt, ezt a Bethesda Kórház igazgatója a minisztériumhoz intézett levelében nehezményezte, és azt kérte, hogy a szakmai kollégiumból kérje fel az ÁNTSZ a vizsgálatokat végzőket. Azonban a szakmai kollégiumoknak jelenleg sincs és a jövőben sem lesz szakfelügyelettel kapcsolatos hatósági jogköre, mert a kollégiumok nem ellenőrei, hanem szakmai önigazgatási szervei az egyes szakterületeknek, ezért aztán az történt, hogy vélelmezve esetleges összeférhetetlenséget, a Borsod Megyei ÁNTSZ-t kértük fel arra, hogy a vizsgálatot folytassa le. Ezt a megoldást a kórház, Dizséri főigazgató úr elfogadta, és a vizsgálat időpontjának megválasztásakor még arra is tekintettel van az ÁNTSZ, hogy a kórház két illetékes, most külföldön tartózkodó főorvosának a hazaérkezését megvárják.
Tehát a vizsgálatot semmiféle prekoncepció nem indokolta, a többletforrások igénylése és biztosítása viszont nem nélkülözhet egy ilyen szakmai vizsgálatot.
Kérem, hogy fogadja el a képviselő úr a választ. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť