KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Belügyminiszter Asszony! Engedje meg, hogy az ön által jegyzett szocialista párti önkormányzati programból idézzek néhány mondatot! "A Magyar Szocialista Párt 2002-ben az önkormányzatoknak mintegy 50 milliárd forint bázisba beépülő kompenzációt biztosít. Ezen túl a felhalmozási, különösen privatizációs bevételek kifutása miatt 2003-tól további 50 milliárd forint fejlesztési forrás biztosítása is szükséges. A magyar önkormányzati rendszerben 100 milliárd forint lehetőséget teremt a beruházási arányok megtartására, sőt növelésére. Ez a mintegy 100 milliárd forint nem egyedi osztogatásra alkalmas állami támogatás, hanem a településeket alanyi jogon megillető, központilag előírt feladattal nem terhelt, szabad felhasználású átengedett bevétel kell hogy legyen."
Azóta ismerjük a költségvetést, azóta túl vagyunk a bizottsági tárgyalásokon, azóta azt is tudjuk, hogy sem a 2002-es 50 milliárd, sem a 2003-as 50 milliárd forint sehol nincsen. Az a kérdés, hogy nem kívánja-e az ön által megtévesztett önkormányzati vezetőket és az egész önkormányzati rendszert értesíteni arról, hogy szemben a választási ígéretekkel, szemben az ön által jegyzett választási programmal, nem óhajtja ezt az ígéretét teljesíteni, nem óhajtja sem a 2002-es 50 milliárdot, sem a 2003-as 50 milliárdot átadni az önkormányzatoknak, holott, amikor még a választási kampány volt, akkor ön azt mondta, hogy ez nagyon és fölöttébb szükséges.
A dolog annál is inkább aggasztó, mert azóta minden parlamenti képviselő megkapta az önkormányzati szövetségek állásfoglalását, amiben azok világosan kifejtik, hogy a bérintézkedések miatt még 120 milliárd forint hiányzik a rendszerből, amit a kormány nem adott oda az önkormányzatoknak. Ez így már elég vaskos, 220 milliárd forintos hiány, ami félő, összeborítással fenyegeti az önkormányzati rendszert.
Én kérem, hogy adjon felvilágosítást, mi az oka ennek a változásnak. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť