DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Képviselő Úr! Tartalmában teljesen egyetértünk. Önnek igaza van abban, hogy a döntéshozóknak és az érintett állampolgároknak le kell ülni, meg kell beszélni a problémát, és a döntéshozóknak világos választ kell adni az állampolgárok felvetésére. Hogy ez egy jogos állampolgári igény, ebben közöttünk nincs vita. Csak ön olyat kért tőlem belügyminiszterként, hogy hassak rá olyan dolgokra, amire nekem nincs hatásköröm. Mert egy normálisan működő demokráciában minden szervnek megvan a saját hatásköre, így a belügyminiszter sem és más szerv sem terjeszkedhet túl azon.
De ha már ön megtisztelt a kérdésével, hogy én mit tennék, ha ezentúl bevilágítanának az ablakomon: nos, én az államigazgatási eljárási törvény alapján az építési hatóságnál elkezdeném érvényesíteni a jogaimat. Erre való az eljárás. Ha ebben segítségre van szükségük az ottani állampolgároknak és ön ebben közreműködik, azt gondolom, helyesen teszi, de azt kérem, hogy vizsgálja meg, melyik szervnek milyen döntési kompetenciája van. Én jogászként szívesen adok önnek ebben tanácsokat, de belügyminiszterként itt, a parlament előtt ezt nem tehetem meg (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), mert nem terjed ki rá a hatásköröm.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť