DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! A ma hatályos szabályozás nem arról szól, hogy azonnal börtönbe kerülnek fiatalok. A ma hatályos szabályozás úgy szól, hogy nyolc stációja van - nyolc stációja! -, és nem véletlen, hogy 2000-ben és 2001-ben mindösszesen három-három fiatalkorú került kábítószer-fogyasztással, egyéb bűncselekmény mellett, börtönbe.
Ügyészi szakban van a vádemelés elhalasztása. Ebben a szakaszban előírhatja az ügyész a rendőrrel, a gyermekvédelmi szervezetekkel együtt a ma hatályos szabályozás szerint, hogy milyen magatartási szabályokat köteles a fiatal az elkövetkező időszakban tanúsítani ahhoz, hogy valóban elhalasztásra kerüljön a vádemelés.
Eljut a per első szakaszáig az ügy; abban az esetben lehetősége van az eljárásban a megrovásnak, a próbára bocsátásnak, a közérdekű munkának, a felfüggesztett pénzbüntetésnek, a pénzbüntetésnek, a felfüggesztett szabadságvesztésnek és a szabadságvesztésnek.
Kérem szépen, amikor nyilatkoznak a képviselőtársaim, akkor vegyék figyelembe, hogy az előző időszakban senkinek nem volt célja, önök kampányfogásnak használták ezt, hogy 10-20-30 ezer fiatal megy majd a börtönbe; ahogy kampányfogásnak használták azt is, hogy 23 millió román érkezik Magyarországra. De kérem, tessék elolvasni azt a büntető törvénykönyvet, és azt a teljesen logikus szabályozást, amely egyfajta értékrendre épül! Mert én egyetértek azzal, hogy értékek mentén kell szabályozni, de üzennie kell egy ilyen jogszabálynak, hogy a kábítószer tiltott szer. És azt az álságos megoldást, amely tovább folytatja a négy évvel ezelőtti helyzetet, hogy miközben kimondjuk, hogy tiltott szer, aközben szemet hunyunk kisebb és közepes mennyiségen és nem tudom én, min, ezt a megoldást értékelvű alapon sem lehet támogatni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť