DR. DÁVID IBOLYA

Full text search

DR. DÁVID IBOLYA
DR. DÁVID IBOLYA (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Babitsnak van egy nagyon szép verse, amely úgy kezdődik, hogy "Hiszek a harcban, az észérvek harcában a vak erők ellen". Egy idő után az ember úgy érzi, hogy fel kell adni a kétpercesezést is, mert a vak erőkkel szemben nem érdemes küzdeni.
Azért két dolgot szeretnék elmondani. Az egyik az, hogy az ennek a jogszabálynak a legnagyobb hibája és a módosítás legnagyobb hibája számomra az, hogy pontosan a terjesztőnek fogalmaz meg egyfajta igényt. Azt az igényt, hogy tudja meg a terjesztő, mekkora adagokat, mekkora mennyiségeket kell kimérni ahhoz, hogy a 16, 17, 18, 20 éves, bármennyi éves fiatalokkal ezt terjesztetni tudja. Ettől a perctől kezdve, hogy a mennyiséget tudja, innentől kezdve az a személy, aki elindul terjeszteni egy csekélyebb mennyiséggel, két választás előtt van. Ha lebukik, akkor azt mondja, hogy ő, kérem, fogyasztó, mi több, még ösztönözzük őt arra, hogy a vészhelyzetben fogyassza el a kábítószert; de ha nem fogyasztja el, akkor is mondhatja, hogy saját fogyasztásra van nála, miközben mindenki tudja, hogy terjesztő. Nos, ez ennek a legnagyobb problémája. Ez egy álságos megoldás, ezért nagyon nehezen lehet ezt elfogadni, miközben ebben az eljárásban is találkozik a rendőrrel, mert valakinek egyszer ki kell tudnia mondani az elterelés bármilyen formáját, valakinek egyszer ki kell tudni mondani, hogy valóban függő-e, és orvosi elterelést kap vagy pedig nem. Ezért álságos ez a megoldás.
A másik kifogásom pedig a 25 százalékos csökkenéssel kapcsolatos. Igaza van Gál képviselő úrnak, csökkent 25 százalékkal az elterelés - de az indoklásában nincs igaza. Azért csökkent, mert ’98-ban 1120 volt az elterelés száma, ’99-ben 1118, 2000-ben 814 (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), de ez már valóban függő emberekről szóló gyógyító elterelés volt; emellett volt a vádemelés elhalasztásában mindaz a magatartási szabály, amely több mint 25 százalék volt egyébként (Az elnök ismét csenget.), ami egyéb útra terelte a kábítószer-fogyasztót.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť