DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagyobbrészt a vita a csekély mennyiséggel elkövetett kábítószerrel visszaélésről szólt itt. Zuschlag János is nagyobbrészt erre hivatkozott, amikor a családokat emlegette, és nagyon helyesen védte meg Mátrai Márta a családokat. De tessék mondani, tisztelt kormánypárti képviselők, akkor a jelentős mennyiségre elkövetett esetben miért enyhítik a büntetéskiszabási tételt? Azokat a dílereket miért tetszenek preferálni ebben a Btk.-ban, akik ebből élnek, és egy bűnözői rendszerben foglalnak helyet, miért kell őket is enyhébb büntetéskiszabással illetni majd az elkövetkezendő időszakban? Nem azért-e - kérdezem én -, amiről még a választási kampányban is szó volt, hogy egy visszamenőleges "amnesztiát" lehet majd részben számukra a Btk.-módosítással elérni?
Ráadásul kiveszik a középmérték szabályát is a Btk.-ból. A büntetéskiszabásnál sem lesz szigorúbb maga a büntetéskiszabás, hiszen a bírónak most már nem kell indokolni, hogy miért a középmérték alatt hozta meg azt az ítéletet, amit meghozott, ha már indoklási kötelezettsége sem lesz.
Tessenek végiggondolni, ha erről van szó, hogy a drogdílereket is "támogató" Btk.-t milyen módon fogják majd önök megszavazni a végszavazás esetében.
(14.00)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť