DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én úgy közelíteném meg a büntető törvénykönyvnek ezt a módosítását, hogy először is feltenném a kérdést: mit üzen a büntető törvénykönyv módosítása a kábítószer terjesztőinek? Ugyanis ha elolvassuk a büntető törvénykönyvnek ezt a szakaszát, számomra ez egyértelmű üzenet, és sajnos nemcsak számomra, hanem nagyon sok ember számára azt az üzenetet tükrözi - a 21. §-ról beszélek -, hogy a kábítószer-terjesztők sokkal inkább menjenek be a közintézmények, iskolák területére, hiszen ott nem rendeli büntetni a büntető törvénykönyv az ő cselekedetüket. Sokkal inkább védelmet jelent ez a számukra, mint ha ugyanezt az oktatási, köznevelési, közművelődési, közjóléti intézmény előtti közterületen végzik.
Én azt gondolom, hogy óriási a felelősségünk: valamennyiünk felelőssége a gyermekeink védelme. Úgy ítélem meg, hogy a kormánypárti felszólalások - amilyet az előbb Szabó képviselő úrtól is hallottunk - teljes mértékben eltávolodnak attól a hatalmas felelősségtől és problémától, ami a büntető törvénykönyv módosításából kiolvasható.
Mindenképpen felhívom a figyelmet arra, hogy a tájékoztatási kötelezettséget is elmulasztották, hiszen a törvénykönyv átveszi a "csekély" és a "jelentős mennyiség" kifejezéseket, de miután azt mondja, hogy a diákok számára a kábítószer csekély mennyiségű fogyasztása nem büntethető, nem mondja meg, mi a csekély mennyiség. Tudja azt a jogász, a jogot végzett ember, hiszen erre vonatkozó jogszabályok hatályosan érvényben vannak; viszont nem tudja a diák, és ezek a hatályos jogszabályok nemcsak a lágy drogokra, hanem a kemény drogokra is a csekély mennyiséget tartalmazzák. Óriási a veszély abban, hogy ki fogják próbálni! És tessék megkérdezni az orvos szakértőket: azt mondják, hogy egyetlen kábítószeres cigaretta már függőséget okozhat.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť