DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mindenekelőtt Mátrai Márta képviselőtársunk megkérdezhetne egy orvos szakértőt, hogy nemcsak egy, de számtalan kábítószeres cigaretta elszívása sem okoz függőséget (Dr. Mátrai Márta: Nem úgy van!), tekintettel arra, hogy a cannabisszármazékok nem okoznak függőséget, csak az opiátok.
Ettől függetlenül igaza van Dávid Ibolyának, azt kell üzenni, hogy a kábítószer tiltott szer, mert azok között, akik végső soron belehaltak a herointúladagolásba, senki nem volt olyan, aki ne valamilyen cannabisszármazékkal kezdte volna. Egyetértünk tehát abban, hogy a kábítószer tiltott szer, ez a törvény ezt is üzeni.
Mit üzen a törvény? - kérdezte Mátrai Márta. Tisztelt Képviselőtársam! A törvény azt üzeni, hogy tudjuk, hogyan szokták kipróbálni a drogot a fiatalkorúak, az iskolások. Úgy, hogy ketten-hárman-négyen összedobnak egy spangliravalót, az egyikük megvásárolja, majd bezárkóznak a vécébe vagy a kollégiumi szobába, és körbeadják. Ebben az esetben az, aki véletlenül megvásárolta, terjesztőnek minősül. Ebből a terjesztői magatartásból, ebből a terjesztői cselekményből akarja az egyiket a négy könnyelmű fiatal közül kimenteni ez a törvényjavaslat.
Ez a törvényjavaslat azt mondja, hogy ha valaki egyszer ezt megcsinálta, és utána az elterelésben részt vesz, akkor nem büntethető. Való igaz, hogy a törvénynek csak az indokolásában szerepel ott az "egyszer", nem a normaszövegében; szándékozunk módosító indítványt benyújtani, hogy ezt emeljük át a törvény normaszövegébe.
Tisztelt Mátrai Márta Képviselőtársam! Mit üzent az önök szabályozása? Az önök szabályozása azt üzente, hogy az alkalmi kábítószer-fogyasztót börtönbe csukjuk, a függőnek felajánljuk az elterelés lehetőségét. (Dr. Kovács Zoltán közbeszólása.) Akkor az önök törvénye, tisztelt képviselőtársam, azt üzente, hogy váljatok függővé, mert úgy megúszhatjátok.
Köszönöm. (Zsigó Róbert: De cinikus vagy!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť