KÁRPÁTI ZSUZSA

Full text search

KÁRPÁTI ZSUZSA
KÁRPÁTI ZSUZSA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Ebben a vitában, azt gondolom, nagyon fontos azt elmondani, hogy valóban mi is az üzenete ennek a módosításnak, ennek a törvényjavaslatnak.
Azt gondolom, nagyon fontos üzenete van olyan szempontból, hogy mi nem úgy gondoljuk, mint ahogy a magát polgárinak nevező ellenzék, hogy a veszély elhárítása az, hogy azonnal börtönbe dugom a 18. életévét betöltött gyermeket, hanem egy szociáldemokrata típusú gondolkodásmódba az fér bele, hölgyeim és uraim, bármennyire furcsa ez (Révész Máriusz közbeszólása.), hogy védjük a gyermekeinket, és nem eleve megbélyegezzük őket, hanem segítünk nekik.
Segítünk a megelőzésben, és ez egy fontos tétele ennek a módosító javaslatnak, hogy a megelőzésre, a kezelésre is hangsúlyt helyez, és ebben behoz olyan törvényszakaszokat, olyan módosító javaslatokat, amelyek elősegítik azt, hogy a kábítószerfüggő vagy -élvező ne azonnal a börtönbe kerüljön, hanem egy megelőző, prevenciós kezelésen átesve visszasegítsük őt a társadalomba, és megszüntessük az ő kábítószerfüggését, vagy akár azt, hogy drogot akarna használni.
Én ezt nagyon fontos értékrendi különbségnek tartom, és abban egyetérthetünk, hogy ebben még az egészségügyi kormányzatnak lesz tennivalója, ezt nem vitatjuk ezen az oldalon sem, de abban, azt gondolom, fontos értékrendi különbség van közöttünk, hogy a megelőzésre helyezzük a hangsúlyt, nem pedig az eleve megbélyegzésre.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť