LENGYEL ZOLTÁN

Full text search

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Miért tartunk a szigortól? Miért vesszük úgy, hogy ez nem társadalmi érdek? Miért mondjuk azt, hogy a cannabisszármazékoktól nem lesznek függők a gyerekek? Miért mondjuk, illetve mondják a kormánypárti képviselők azt, hogy ha a fenyegetettség, a büntetéstől való fenyegetettség lecsökken, akkor csökkenni fog a kábítószernek a gyerekek körül való előfordulása?
(13.30)
Engedjék meg, hogy néhány gondolatot idézzek Zacher Gábortól, és hallgassunk meg a sorokon keresztül egy valóban hozzáértő embert, és ne Szabó képviselő úrtól kelljen tájékozódnunk arról, hogy milyen hatása van a kábítószernek, vagy milyen nem.
Azt mondja a szakember: "A gátlásokkal küzdő kamasz ahhoz, hogy felszabadultan viselkedjen, jól érezze magát, gyakran nyúl, fordul a füves cigarettához. Természetesen az első füves cigi elszívásakor jelentkezhet pánikroham, magas vérnyomás, szapora szívműködés, amely miatt a buliból kórházban eltöltött éjszaka lesz. Ha azonban jó élményekkel kerül ki ebből a találkozásból, ez ösztönözheti őt arra, hogy rendszeresen használja az anyagot."
Tisztelt Képviselő Úr! Ezt írja a szakember, Magyarország egyik legismertebb drogos szakembere. Márpedig ha ő azt mondja, hogy kialakulhat függőség pszichésen, akkor ezt ne kérdőjelezzük meg. Úgy gondolom, hogy mi, szülők sokkal nyugodtabban engedhetjük el a gyerekeket az iskolába, ha megvan a fenyegetettségük azoknak, akik buliból, virtuskodásból hajlamosak arra, hogy rossz útra térítsék a többieket.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť