RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Szabó Zoltán képviselőtársammal együtt állapítottuk meg, hogy nem szerepel a törvényben az, hogy csak egyszeri alkalommal lehet ily módon elkerülni. Megállapítottuk azt, hogy helyes lenne, ha egy közös módosító indítványt nyújtanánk be, de ebben a pillanatban nem szerepel ilyen a törvényben a félreértések elkerülése végett. Ami most a törvényből kiolvasható, az az, hogy egy gyermekek által látogatott oktatási intézményben a törvény szerint könnyebb és kisebb kockázattal jár a kábítószer fogyasztása és a terjesztése, mint bárhol máshol. Ez az első pont, amiért nagyon határozottan tiltakozunk. (Dr. Szabó Zoltán: Ez nem igaz!)
A javaslat gyakorlatilag ösztönzi az iskolai közös kábítószer-fogyasztást azáltal, hogy a büntethetőség igen könnyen elkerülhető. Azt kell mondani, hogy megelőző felvilágosító szolgáltatáson veszek majd részt. Az a gond, hogy ez megkönnyíti a drogkereskedők dolgát, az oktatási intézményben az előbb említettek miatt a minimális kockázattal sem kell számolni beetetés és közös fogyasztás esetén, azt kell mondani, hogy ilyen módon megelőző felvilágosító szolgáltatáson veszek részt.
Egyetlenegy országban nem gyakorlat, hogy az iskolai drogfogyasztás és a terjesztés enyhébb megítélés alá esik, mint az iskolán kívüli, ezzel megegyező tevékenység.
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt hiszem, kulcskérdés az a módosító indítvány, amelyről beszéltünk. (Dr. Gál Zoltán: Nem ez van benne!) Én is azt hiszem, hogy nagyon fontos, hogy a törvényben legalább - ha már ehhez ragaszkodnak - az legyen benne, hogy ez egyszeri alkalom, egyszer lehessen azt mondani, hogy közösen fogyasztottunk, hogy én hoztam a trafikból vagy nem tudom, honnan a kábítószert az osztálytársaimnak.
(13.50)
De ebben a pillanatban, tisztelt képviselőtársaim, az a helyzet, hogy ez nincs benne a törvényben. Úgyhogy én elhiszem az önök jó szándékát, de akkor fogjuk elhinni, ha legalább az belekerül, hogy egyszeri alkalomról van szó. A beterjesztett törvényjavaslatban azonban ez nem szerepel, és talán ezért is magasabb a vita hőfoka, mint kellene.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť