SZÍJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZÍJJÁRTÓ PÉTER
SZÍJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Érdekesnek tartom azt, hogy amikor a Btk. kábítószerrel való visszaélésről szóló passzusairól szóló vita folyik, akkor kormánypárti képviselőtársaink meglehetősen agresszívan nyilvánulnak meg minden egyes ellenzéki állásponttal kapcsolatban.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem kellene ezt az ügyet a szimbolikus politizálás részévé süllyeszteni. (Dr. Szabó Zoltán: Ez az!) Itt fiatalokról, itt emberekről, itt családokról van szó. Azonban nem az ő érdekükben szeretnék módosítani a törvényt, tisztelt képviselőtársaim, hanem a drogdílerek érdekében szeretnék módosítani a törvényt. Ha önök elolvassák a törvényt, és a kedves Zuschlag János képviselőtársam is elolvassa a törvényt, akkor nem mondja azt, hogy ez a törvénymódosítás a családok és a fiatalok érdekében van, mert nem így van.
Tisztelt kormánypárti Képviselőtársaim! Önök a három évvel ezelőtti Btk.-módosítással kapcsolatos bosszújukat akarják most kitölteni. (Zaj. - Dr. Szabó Zoltán: Ugyan már!) Ez így van! Elvitatják azokat az eredményeket, amelyeket ez a '99-es Btk.-módosítás hozott. (Dr. Szabó Zoltán: Azért, mert nem hozott!)
Tisztelt Képviselőtársaim! Hogy ne hivatkozzak hitelesebb forrásra, mint az ENSZ jelentésére: olvasták önök az ENSZ jelentését? Egyértelmű megállapítások vannak benne, hogy Magyarországon abszolút pozitív folyamatok indultak el a droggal való visszaélés területén. Az ENSZ-jelentés egyértelműen megállapítja, hogy míg Közép-Európa más államaiban földcsuszamlásszerűen nőtt meg a drogot használók, a drogra rászokók száma, addig Magyarországon ez a folyamat egyértelműen lassuló tendenciát mutat. Kell-e ennél hitelesebb forrás, tisztelt képviselőtársaim? Kell-e ennél biztatóbb eredmény?
És még egy: önök rendkívül gyakran használják azt a kifejezést - úgy látszik, hogy szeretik -, hogy zéró tolerancia. Azt gondolom, tisztelt képviselőtársaim, hogy ha egy törvény ezen az elven nyugszik, akkor három év alatt nem hat bebörtönzés történik, hanem annál jóval több. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť