ZUSCHLAG JÁNOS

Full text search

ZUSCHLAG JÁNOS
ZUSCHLAG JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Itt többen megkérdezték azt, hogy kinek az érdekeit szolgálja a módosítás. Ki áll a dolog mögött, kinek az érdekében született? (Dr. Mátrai Márta: Talán most megtudjuk?) Szabó képviselő asszony és Mátrai képviselő asszony is megkérdezte, én erre tudok válaszolni. Ez a családoknak, a fiataloknak és a gyermekeknek az érdekeit szolgálja. (Közbekiáltás a Fidesz padsoraiból: Ezt nem mondod komolyan, János!) Mert mi azt gondoljuk, hogy ők áldozatok, olyanok, akiken segíteni kell, és nem bűnözők.
Ezért módosítjuk több ponton a büntető törvénykönyvet, hogy az eddiginél sokkalta nehezebb legyen a kábítószer terjesztése, sokkalta komolyabb büntetésekkel kelljen szembenézniük a kábítószer-terjesztőknek. Miközben azokat a fiatal áldozatokat, akik kipróbálják a kábítószert, valóban úgy kezeljük, ahogy kezelni kell őket; olyan megtévedt fiatalokat, akiken segíteni kell, segíteni kell vagy megelőzéssel, vagy egyéb módon.
Ez az egyik megjegyzésem. A másik, amit mondott Zsigó képviselő úr, hogy csökkent a kábítószer-megelőzésre fordítandó pénzösszeg. Ez egyszerűen nem igaz. Erről már volt vitánk az ifjúsági és sportbizottságban is. A fejezetben 900 millió forint helyett 1,7 milliárd forint szerepel erre. Tehát ez egyszerűen nem igaz. Sokkalta több pénzt fordítunk erre, mint tavaly és tavalyelőtt, mert nagyon fontosnak tartjuk a megelőzést.
Azt gondolom, fideszes képviselőtársaimnak lett volna négy évük arra, hogy megfelelő módon növeljék azt az összeget, amivel segíteni kívánják a drogprevenciót. Önök ezt nem tették meg, mi ezzel szemben, miután ezt fontosnak tartjuk és megígértük, teljesítjük is.
Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť