MOLNÁR ALBERT

Full text search

MOLNÁR ALBERT
MOLNÁR ALBERT, a gazdasági bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Urak! Tisztelt Képviselőtársaim! A gazdasági bizottság november 20-i ülésén tárgyalta meg az előttünk tárgyalás előtt álló 1318. számú törvényjavaslatot az egyes pénz- és tőkepiaci tárgyú törvények módosításáról.
A gazdasági bizottságban, mint ahogyan ez a szakmai törvénymódosításoknál lenni szokott, általában konstruktív vita során kerülnek megtárgyalásra a törvényjavaslatok, így volt ez most is. A gazdasági bizottság egyhangúlag, ellenszavazat nélkül támogatta a törvényjavaslatot, és általános vitára való alkalmasságát támogatta.
A különösen jelentős változások közül néhányat szeretnék kiemelni. A felügyelet erősödése lehetővé teszi olyan korábban indokolt szabályok, korlátok eltörlését, amelyek mára feleslegessé váltak. Ilyen például a hitelintézeti tulajdonlás mértékének az újraszabályozása. A pénzügyi szektor versenyképességét javíthatja a felügyeleti díjak módosítása, mérséklése. Minden megtakarítónak nagyobb biztonságot jelent az Országos Betétbiztosítási Alap által 3 millió forintra emelt biztosítási összeg. A törvényjavaslat újraszabályozza a zárt körű társaságként működő tőzsde működési feltételeit. Jó hír a tőkepiaci szereplőknek, hogy e törvény elfogadásával 50 százalékkal kevesebb felügyeleti díjat kell fizetniük. Nagyon fontos célt szolgál a lakás-takarékpénztári törvény módosítása, sok embert érint.
Összefoglalva: a gazdasági bizottság tagjai úgy ítélték meg, hogy Magyarországon az elmúlt néhány évben jelentősen változott, és jó irányban változott a pénz- és tőkepiac, így indokolt a változtatás. A pénz- és tőkepiac kinőtte a '90-es évekbeli gyermekbetegségeit. A változtatást sürgeti és indokolja az uniós csatlakozás közelsége is, ezért a gazdasági bizottság általános vitára ajánlja a T/1318. számú törvényjavaslatot.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť