DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Én nem hiszem, hogy itt álvitát folytatnánk. Ami pedig azt illeti, hogy a beszámolóról vitatkozunk-e vagy sem, ha Szalai Annamária képviselőtársam nem késve érkezett volna, akkor hallotta volna, hogy én tizenöt perces felszólalásomból mintegy tizenkét percet a beszámoló megállapításainak részletes cáfolatával töltöttem el.
Kétségtelen tény, hogy egyetlen független hatóság sem merte venni azt a bátorságot, hogy kimondja, miszerint az elmúlt időszakban törvénytelenül működtek a közszolgálati médiumok. Egyik sem mondta egyébként, hogy törvényes, mindegyik vagy hatáskör hiányában utasította el, vagy annak hiányában, hogy a kezdeményező, aki az adott bírói fórumhoz fordult, nem jogosult ilyen kezdeményezésre. Egyetlen érdemi döntés nem született azokkal a határozatokkal kapcsolatban, amelyeket az önök többségével az Országgyűlés meghozott; minden döntés érdemi vizsgálat nélkül, formai okokból, hatáskör hiányára vagy benyújtási jogosultság hiányára hivatkozva utasította el az állásfoglalást. Hogy ebben az időszakban az a bíróság, amely ilyen végzést nem mert meghozni, mennyire volt szabad és független, ezt most az önök belátására bízom.
Ami a médiatörvényt illeti, tisztelt képviselőtársam, erről is sokszor volt már szó. Pető képviselő úr az imént elmondta: olyan törvényt nem lehet alkotni, amit ha az éppen hivatalban lévő kormány akar, ne lehetne megszegni. A törvényeket betartani kell szándékozni, és nem azt keresni, hogy hol lehet megszegni. A háború előtt a Beszkárt járatain ki volt írva egy nagy felirat, hogy "Padlóra köpni tilos!" - ebből azonban nem következett az, hogy a plafonra szabad volt köpni. (Derültség az MSZP soraiban.) Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť