DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Örülök, hogy Sági képviselő úr pontosan idézett. Egy része 2002-ben keletkezett - mondtam -, a másik része miatt kerül ide, ami még 2001-ben keletkezett.
Azt, hogy az utóbbi időben, az utóbbi években a tévézés meglehetősen általános szórakozási vagy kikapcsolódási formává vált, egyfelől én is sajnálhatom, én a magam részéről egyáltalán nem örülök neki. De nem látom be, hogy miért kellene ezáltal szigorítani a hatósági jogköröket. Ha - adná Isten, hogy így lenne - holnaptól tízszeresére nőne az olvasási kedv, és az emberek hosszú, tömött sorokban rohannák meg a könyvesboltokat, hogy vásároljanak könyveket, akkor vissza kéne állítani a Kiadói Főigazgatóságot? Képviselő úr, azért, mert valamit többen vagy hosszabb ideig csinálnak, hatósági jogköröket kell fölé állítani?
Én úgy gondolom, hogy a hatóságnak megvan a maga jogköre a törvényben. Ez a jogkör - az én ízlésem szerint - bőségesen elegendő. Nem azért bíráltam az ORTT-t és annak elmúlt egyéves működését, mert ezt a hatósági jogkört nem sikerült kiterjesztenie, hanem azért, mert a meglévő hatósági jogkörrel sem élt megítélésem szerint megfelelően. Én pusztán erről beszéltem.
Azt gondolom, hogy ha a jelenlegi jogkörében eljárva nem tud érvényt szerezni azoknak a törvényességi előírásoknak, amelyeket jelen pillanatban a hatáskörébe utal a médiatörvény vagy akármilyen más törvény vagy jogszabály, akkor először arról kellene gondoskodni, hogy ezt meg tudja tenni, és talán csak utóbb arról, hogy milyen további, erősebb, szigorúbb hatásköröket lehetne adni, amelyeket esetleg majd szintén nem fog tudni ellátni. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť