BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Köszönöm a mikrofont. Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A korszerű egészségügyi ellátásban különösen fontos szerepe van a patológiának. Megbízható diagnózis, megfelelő terápia nem létezik a patológusok munkája nélkül.
A daganatos betegségek felismerésében, kezelésében nélkülözhetetlen a szövettani vizsgálatokat végző patológus, akivel a magyar egészségügyi ellátórendszerben a beteg nem is találkozik. Az ezen a szakterületen dolgozók, azt lehet mondani, az egészségügy mostohagyermekei. Anyagi és erkölcsi megbecsülés híján évek óta nincs utánpótlása a szakmának, már nem túlzás kijelenteni, hogy a kihalás veszélye fenyeget, ahogy erre és a finanszírozással kapcsolatos problémákra a Magyar Patológusok Társasága a közelmúltban felhívta a figyelmet.
Mindezek alapján a következő kérdéseket szeretném feltenni az államtitkár úrnak: mit kíván tenni a tárca a szakma helyzetének javítása érdekében? Várható-e a finanszírozási rendszer megváltoztatása? Hogyan fogja segíteni a tárca, hogy a fiatal orvosok szakosodjanak erre a területre?
Államtitkár úr, várom a válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť