SIMICSKÓ ISTVÁN

Full text search

SIMICSKÓ ISTVÁN
SIMICSKÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Országgyűlés! Mint ismeretes, a honvédelmi miniszter első intézkedései között szerepelt a Honvédelmi Minisztérium szervezeti átalakítása, melynek során létrehozott egy eddig sosem volt szervezeti elemet, a kommunikációs főigazgatóságot, egy új imázsközpontot, amit ráadásul személyesen ő irányít. Ez a 22 fős szervezeti egység a honvédelmi miniszter imázsának építésével foglalkozik, minek jegyében a Magyar Honvéd című lapot is úgy alakították át, hogy az szinte csak a honvédelmi miniszterről szóljon. Ilyenkor, azt hiszem, jogosan jutnak eszembe Honoré de Balzac szavai, mely szerint csekélyke munka szerfölött hiúvá tesz, sok munka határtalanul szerénnyé.
A miniszter szereplési vágya túltesz minden más kormánytagén, de nem ez a fő baj. A baj az, tisztelt képviselőtársaim, hogy a sajtóban, de még a honvédelmi bizottság nyilvános ülésein is a miniszter állandóan arról beszél, hogy a Magyar Honvédség képtelen a feladatai ellátására, mind az országvédelem, mind a szövetségesi kötelezettségek területén. Mindannyian tudjuk, hogy ezek alaptalan állítások, de ha igaz lenne, akkor súlyos veszélyben lenne Magyarország biztonsága.
Azt kérdezem tehát a miniszter úrtól: képes-e átlátni biztonsági helyzetünket, a Magyar Honvédség helyzetét, és ha igen, akkor miért törekszik a polgárok biztonságérzetének fellazítására, a katonák kiérdemelt megbecsülésének elvonására?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť