PÁSZTOHY ANDRÁS

Full text search

PÁSZTOHY ANDRÁS
PÁSZTOHY ANDRÁS, a mezőgazdasági bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága szeptember 30-ai ülésén tárgyalta az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló T/946. számú törvényjavaslatot, majd azt rövid vita után 12 támogató szavazattal és 8 ellenszavazattal általános vitára alkalmasnak tartotta.
A támogatók egyetértettek a törvény céljával, nevezetesen azzal, hogy maga a törvény elsősorban a kisméretű, a 15 millió forintot meg nem haladó árbevételt elérő vállalkozások számára egy egyszerűbb adminisztrációt biztosítson, és köztehermérséklést is eredményezzen.
Elhangzott, hogy ezt az adónemet elsősorban nem a mezőgazdasági vállalkozások fogják választani, de mégis igen nagy jelentőséggel bír vidéken, a kistelepüléseken is, lévén, hogy a mezőgazdasági bizottság nemcsak a mezőgazdaság kérdéseivel, hanem a vidékfejlesztéssel, a vidék kérdéseivel is foglalkozik. Tapasztaltuk, hogy régóta jogosan várják elsősorban a szolgáltatásban érdekelt vállalkozók, hogy csökkenjenek az adóterhek, és egyszerűbbé váljon az adminisztráció. Mindez egyébként jól látszik a törvénytervezetből is.
A törvény alkalmazása az adómorálra is jótékony hatással lehet, hiszen a vállalkozó nem érdekelt, vagy legalábbis nem annyira érdekelt, mondjuk, a számlaadás elmulasztásában. Főként a vidéki falvakban van nagy jelentősége az alkalmazásának, mint említettem, a szolgáltatásban.
(15.10)
A viszonylag egyszerű alkalmazás miatt a hozzáadott értékkel bíró vállalkozások számára vélhetően kedvező hatással bír, és sokan fogják választani.
Végezetül: a rövid vita után a bizottság többségi véleménnyel általános vitára alkalmasnak ítéli a törvénytervezetet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť