DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Full text search

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Köszönöm szépen a szót. Azoknak az ellenzéki képviselőtársaimnak a véleményét szeretném erősíteni, akik azt mondják, hogy ezt a hulladékgazdálkodási tervről szóló országgyűlési határozatot ne szavazza meg a Ház, és nagyon bízom benne, hogy budapesti kormánypárti képviselőink sem fogják megszavazni, úgy Hegyi Gyula úr is és Hajdu úr is, mert ha önök fölcsapják többek között a terv 35. oldalát mint Budapestért felelős politikusok, azt a négy mondatot találják, hogy fővárosi hulladékhasznosítási mű rekonstrukciója. Az egész anyagra a következő mondat a legjellemezőbb: "Az ország egyetlen települési hulladékégetője évek óta húzódó korszerűsítése." Miniszter asszony nem vette észre, hogy ennek a mondatnak se alanya, se állítmánya nincsen, de mondjuk, értelmetlenségében úgy azért megáll.
A következő mondat még megdöbbentőbb: "Ennek megvalósítását a lehető leghamarabb, de legkésőbb az új hulladékégetésről szóló rendelet adta határidőig, 2005. január 1-jéig el kell végezni." Ez egy óhaj, egy szép sóhaj, hogy végre történjen valami Budapesten, a fővárosban, annak ellenére, hogy Demszky Gábor úr már évek óta a rekonstrukciót szabotálja.
De amit ezután jegyez a miniszter asszony aláírásával, az a megdöbbentő: "Amennyiben a korszerűsítés nem történik meg, a főváros elégetett hulladékainak más ártalmatlanítási megoldást kell találni."
Hihetetlen, hogy három mondat szól Budapestről, és a harmadik mondat arról szól, hogy már megadom a felmentést az alól, hogy ha a rekonstrukció megvalósul, akkor jó, ha nem valósul meg, az is jó. (Dr. Kis Zoltán: Nagy tévedés, testvér!) Tehát, Demszky úr, azt csinálsz, amit akarsz, úgy teszed tönkre a fővárost hulladékégető oldaláról, ahogy akarod.
Kérem szépen, szerelmes levélben nem szokták így (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a hűtlen hitvest mentegetni, mint ahogy Kóródi Mária most előre felmentést ad Demszky Gábornak a semmittevés alól. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť