HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Én mint a környezetvédelmi bizottság egyik tagja, úgy gondolom, kívánatos lenne, hogy a szakmai és szakmapolitikai konszenzus lehetőség szerint fennmaradjon a bizottságban. Azonban úgy érzem, hogy ezt bizonyosan nem a kormánypárti oldal rúgta föl. Már csak elég arra utalni ennél a tervnél, hogy az összes többi bizottságban, vagy a legtöbb bizottságban kormánypárti és ellenzéki képviselők együtt támogatták, egyedül a környezetvédelmi bizottságban törték meg ellenzéki képviselőtársaink a konszenzust azzal a programmal szemben, amit kormányon még ők dolgoztak ki alapvetően és döntő részben - valljuk be e kései órákban. Ez szerintem azt jelenti, hogy a szakmai kérdések elé helyezik a politikai vitatkozást a környezetvédelmi bizottságban, olyan hangnemben egyébként - legalábbis egy képviselő részéről -, amelyet én más bizottságokban az elmúlt nyolc évben soha nem tapasztaltam. Említettem, hogy az integrációs bizottság tagja vagyok, ahol ilyen jellegű, ügyrendi kérdés címén való politikai vitatkozás teljesen ismeretlen, és az ottani ellenzéki képviselők el is utasítanák ezt a stílust.
Ami a konkrét esetet illeti, az időtényezőt azért érdemes figyelembe venni. A hulladékgazdálkodási törvényt, bár Illés Zoltán és Pap János képviselőtársaim szakmailag jogos álláspont alapján bírálták, a parlament akkori kormánypárti többsége mégis elfogadta. Ez az a tény. Nyilvánvaló, hogy az elmúlt négy hónapban, amelyben egy száznapos program előkészítése, megszavazása, az árvíz és nagyon sok minden más dolog dominált, nem volt lehetőség arra, hogy egy új hulladékgazdálkodási törvény és egy annak megfelelő új program szülessen. Ez a terv alapvetően természetesen a lehetőségekhez igazodott. Azt gondolom egyébként, hogy a négy év mérlegét (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a négy év végén kell majd megvonni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť