DR. HORVÁTH ZSOLT

Full text search

DR. HORVÁTH ZSOLT
DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Ékes képviselőtársam néhány mondata, azt is mondhatnám, ékesszóló volt, ez indított arra, hogy hozzászóljak.
Ebben az anyagban az ismeretterjesztés, szemléletformálás, tájékoztatás a 24. oldalon kapott helyet, egy 80 oldalas anyagban, ha jól számolom, összesen 14 sornyi. Ha van mögötte 400 oldal, akkor talán abban van több, és akkor ennek majd örülök, de most engedjék meg, hogy én, az egyébként laikus, e területen laikus orvos hadd mondjam el azt, hogy én szívesen eleget tennék annak, ami itt van, hogy a lakosság fogyasztási szokásainak, a helyi társadalom és a családok környezettudatos életvitelének kialakításában végzett munkában támogassanak engem, ennek igazán örülnék. Engedjék meg, hogy elmondjak egy egyszerű pici problémát!
Tekintettel arra, hogy tágabb családomban több gyermek van, igen szeretnek játszani mindenféle játékokkal, emiatt a szárazelem-fogyasztásunk talán egy picit nagyobb az átlagosnál. Mivel olyan neveltetést kaptam, és talán valahol olvastam is, tudom, hogy ez nem tesz jót a környezetnek, nem nagyon szeretem kidobni; otthon gyűjtögetjük egy dobozba. Egész szép mennyiség van már belőle, és mióta képviselő vagyok, ennek most már több mint négy éve, szeretnék megszabadulni e doboz tartalmától, tekintettel arra, hogy ezeknek egy része folyik, és mindent átmar, ami alatta van, kémikusok értik, hogy miért. Én kecskeméti vagyok, nem akarom bántani a városomat, nem sikerült. Négy éve időm igen jelentős részét Budapesten töltöm, itt sem sikerült megszabadulnom tőle.
Ha szabad kérnem önöktől, szakértőktől, tegyék meg azt, hogy valamilyen módon adjanak nekem információt arról, és nemcsak nekem, hanem mindenki másnak, hogy ha egyszer szeretnénk követni a szokásokat, amik a környezetnek jók (Az elnök jelzi az idő leteltét.), hogyan tehetünk ennek eleget, hova vigyük ezeket, vajon a mi hibánk-e, hogy négy év alatt nem derült ki, hogy Budapesten hova lehet elvinni a szárazelemet, ha már egyszer a szemétbe nem akarom dobni.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť