DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem hiszem, hogy tautológia, de azt hiszem, a szervezéselméletben akár még odáig is el lehet jutni, hogy a tervezésnek is van terve. (Derültség.) Tóth úr, valószínűleg meglepetésként érte. Azt gondolom tehát, hogy aki azt gondolja, hogy minden egyes Magyarországon bekövetkező konkrét cselekvés aprópénzre váltva ebben az országos hulladékgazdálkodási tervben kell hogy megjelenjen, az súlyosan téved. Nem is ilyen az előírás, egyébként nem is ilyet kívánt meg maga a hulladékgazdálkodási törvény sem.
Azt gondolom ennek megfelelően, hogy azok az észrevételek, amelyek a kiinduló adatok pontosságát érintették, és erről Pap János hosszantartóan beszélt, számtalan jelzőt használt; ő is tudományos körökben járatos, forog, oktat, és tudja, hogy bizonyos ügyek kvalifikálása bizony időnként ilyennel jár.
Aztán beszélünk itt mindenféle pénzekről, meg hogy benne van-e a költségvetésben. Azt gondolom, hogy ha megnézzük, akkor jószerivel a hulladékgazdálkodási terv vonatkozásában, amire biztos elkötelezettséget kell vállalni, az a tervezés a 2003. évi költségvetést illetően. Úgy gondolom, ennél azért gazdagabb lesz a tényleges költségvetés. De ez megint csak ilyen értelemben nem a hulladékgazdálkodási terv, hanem sok minden más kérdése is. Itt mindenki úgy beszél az 1000 milliárdról meg a 60 milliárdos fejlesztésekről meg ilyen-olyanról, mintha az mindegyik egy az egyben és kizárólag állami nagyberuházás volna. Azt gondolom, hogy ez nagyon sablonos gondolkodás. Azok a fajta beruházások, fejlesztések, amik az országos hulladékgazdálkodási terv által generált regionális és helyi hulladékgazdálkodási tervek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) végrehajtását eredményezik, részben állami, részben önkormányzati, részben vállalkozói forrásokból adódnak majdan össze.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť