DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Full text search

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Az a kivételes pillanat van, hogy ha nem is mindenben, de eme utolsó gondolatban egyetértek Orosz Sándorral. Nevezetesen, hogy az egyik súlyos hiányosság az én meggyőződésem szerint pontosan az, amit éppen a képviselő úr mondott. Ez a hiányosság - majd elmondom, nálunk sem volt híjával -, nevezetesen, hogy tudni kellene: mi a lakossági teher, mi a vállalkozói teher, mit vállal a költségvetés. Ha eme fölosztással nem vagyunk tisztában, ha ebben nincsenek elképzelések, ha ebben nincsen irányszámok, akkor tessék mondani, mit jelent a terv, kire vonatkozik és milyen nagyságrendben!
Tehát azt gondolom, egy dolgot kell alapvetően tudomásul venni, és akkor könnyebb lesz a dolog. Az egyik dolog az, amit én most alapvetőnek tartok, hogy önök kormányon vannak, és ezt sajnos tudomásul kell venni nemcsak nekünk, önöknek is. Következésképpen a visszamutogatás ideje lejárt. Azért, amit beterjesztenek a Házba, nem az előző kormány: a mostani a felelős. Mindegy, hogy önök mit mondanak, az a felelős. Ezt a felelősséget vállalni kell, és ha mi ebben segítőkészek vagyunk, mert elmondjuk, hogy mit látunk hibásnak, akkor megint nem visszafele kell keresgélni, hanem meg kell találni a módját annak, hogy ezeket föloldjuk. (Dr. Kis Zoltán: Béla bátyám...) Nem szeretnék külön vitát folytatni, elnök úr, az államtitkár úrral, aki szenvedélyes közbebeszélő (Derültség. - Dr. Kis Zoltán: Elnézést.), de úgy gondolom, hogy ezt bocsássuk meg neki mindannyian, a régi barátságra tekintettel.
Szóval, én a következőt tudnám ajánlani. 2001 tavaszától dolgoztak kiváló szakemberek a hulladéktörvény szükséges módosításának az előkészítésén. Föl kell gyorsítani, és a hulladéktörvénynek azokat a részeit, amelyeket összhangba kell hozni a hulladéktervvel, azt összhangba kell hozni, és ez egy gyönyörű szép diadalmenet lesz ettől a pillanattól kezdve. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť