DR. GEDEI JÓZSEF

Full text search

DR. GEDEI JÓZSEF
DR. GEDEI JÓZSEF, a külügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszterelnök Úr! Tisztelt Ház! Roger Waters, A fal szövegírója újabb szerzeményében ezt írja: “És a németek megölték a zsidókat, és a zsidók megölték az arabokat, és az arabok megölték a túszokat, és a hírek erről szólnak.”
Tisztelt Képviselőtársaim! A 2001. szeptember 11-i hírek arról szóltak, hogy egy rendkívül szervezett, magas szintű technikai eszközöket alkalmazó terrorista csoport precíz számvetések után, négy repülőgépet felhasználva, több ezer ember halálát okozva lerombolta a Világkereskedelmi Központ ikertornyait és megtámadta a Pentagont. A toronyakció megdöbbentette a világot, és felhívta a figyelmet arra, hogy a globalizáció káros hatásaira hivatkozva jelentős pénzügyi forrásokat lehet összegyűjteni a terrorista állomány szakmai, technikai, nyelvi, pszichológiai felkészítésére, a csoportok közötti folyamatos kommunikációra, a célterületen való hosszú idejű rejtőzködésre, újabb merényletek elkövetésére.
A terrorizmus finanszírozásának visszaszorításáról elfogadott nemzetközi egyezmény célja, hogy a terrorista cselekmények pénzügyi támogatással történő elősegítését visszaszorítsa, hogy megakadályozza ezen csoportok kiképzését, működését és újabb merényletek elkövetését. Az egyezményt 132 állam írta alá, alkalmasnak tartva arra, hogy a terrorista cselekményeket ez az egyezmény visszaszorítsa, és további 42 állam megerősítette.
A külügyi bizottság előadójaként örömmel mondom el, hogy a bizottság - miután az egyezményt megtárgyalta - ezt a nemzetközi egyezményt egyhangúlag alkalmasnak találta az általános vitára, és megerősítését ajánlja a tisztelt Háznak.
A Magyar Országgyűlés a mai napon újabb lépést tehet afelé, hogy a hírek ne a túszok megöléséről szóljanak.
Köszönöm a szót. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť