HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Asszony! Azt hittem, hogy e mai napirendi pont vitája során a béke galambjai fognak turbékolni; hallom is félig, hogy turbékolnak. De azért nem hagyhatom szó nélkül, hogy ezt a törvényt, amelynek a hibái most napvilágot láttak, hiszen most beszélünk róla először, valamikor, ha jól emlékszem, 1997-ben fogadta el az Országgyűlés. Közös felelősségnek lehet ezt tekinteni, mert kétharmados volt a törvény, de ha az emlékeimben tovább kutatok, mintha az akkori kormánykoalíciónak 72 százalékos többsége lett volna. Tehát már az alapításkor követődtek el olyan hibák, amelyeket most megpróbálunk közös felelősséggel, közösen gondolkodva helyre tenni. Amikor azt mondja ki a törvény, hogy az Országgyűlés a tulajdonos, akkor nem tesz különbséget kormánypárti és ellenzéki képviselők között. Azt hiszem, ez mindnyájunk közös felelőssége.
Azok után - hogy pici oldalvágást én is tegyek -, ami történt idén nyáron autópályaügyben - zártkörű tenderkiírás, aztán annak visszavonása, aztán…, tudja, képviselő úr, hogy miről beszélek -, és azóta nem épült, legalábbis az új kormány döntése alapján egy centi autópálya sem, ezt kár ebbe a dologba belekeverni. Arra kérem a képviselőtársamat és az Országgyűlést is, hogy ezt a helyzetet, ahogy Molnár képviselő úr mondta, próbáljuk megoldani. Tehát ne azt keressük, hogy ki volt a vétkes, ki volt a felelős, hanem találjunk egy olyan megoldást, amely ennek a nagy hírű, nagy múltú nemzeti intézménynek a tisztességes, átlátható működését garantáltan biztosítja.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť