DR. BÓKA ISTVÁN

Full text search

DR. BÓKA ISTVÁN
DR. BÓKA ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A 2362/2001-es kormányhatározat és a 2180/2001-es kormányhatározat a balatoni szennyvízkezelés és csatornahálózat 2001 és 2003 közötti fejlesztési programjáról rendelkezik. A polgári kormány a 2000. december 3-án hatályba lépett Balaton-törvényben rögzített önkormányzati feladatokhoz forrást biztosított. A kormányhatározatok közel 6 milliárd forint többlettámogatást biztosítottak a Széchenyi-terv keretében a Balaton régióhoz tartozó települések belterületi szennyvízcsatornázásához. Ennek köszönhetően 2001-ben jogilag, 2002-ben pedig ténylegesen 13 milliárd forint értékű önkormányzati szennyvízcsatorna-beruházás indult meg. Ilyen jellegű és volumenű környezetvédelmi-infrastrukturális beruházás még nem történt a régióban, mint a polgári kormány alatt.
A 2180/2001-es kormányhatározat a továbbiakban rendelkezett 2 milliárd forint állami közműfejlesztési többletigényről is, ezt az összeget megosztva 2002 és 2003 között. Az állami közműfejlesztés azért is indokolt, mert szükséges a települési beruházásokkal párhuzamosan az állami tulajdonban lévő regionális vezetékek és szennyvíztisztító kapacitások gyorsított ütemű építése, illetve felújítása, többek között a balatonfüredi szennyvíztisztító telep rekonstrukciója is. A polgári kormány a 2002-re esedékes 1 milliárd forint többletigényt a 2002. évi költségvetés második féléves tartalékából kívánta fedezni.
Kérdezem a tisztelt miniszter urat, hogy a hivatkozott kormányhatározatnak megfelelően biztosítják-e 2002-ben az 1 milliárd forintos többletigényt, és azt mikor biztosítják.
Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť