DR. LÁSZLÓ CSABA

Full text search

DR. LÁSZLÓ CSABA
DR. LÁSZLÓ CSABA pénzügyminiszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! A Balaton környéki települések szennyvíz-csatornázási munkálatairól tavaly hozott döntést a kormány az úgynevezett vörsi kihelyezett ülésen, és 2002-re ebből 1 milliárd forintot határozott meg. Egyetértünk abban, hogy fontos cél, amit a kormány korábban meghatározott, de sajnos ez tipikus példája annak a fedezet nélküli kötelezettségvállalásnak, amire nincs a költségvetésben jelenleg előirányzat.
Az államháztartási törvény szerint a második félévi tartalék terhére nem lehet az első félévben semmilyen döntést hozni. Ezért mi sem tudtunk ezzel még így foglalkozni. Azt gondolom, hogy a második félévi tartalék helyzetének áttekintésekor lehet majd ezt a döntést meghozni. Azt viszont el kell mondanom, hogy már jelenleg több mint 100 milliárd forintos igény van a második félévi tartalékra, mert sajnos nem egy, nem kettő, hanem akár tucatjával találunk olyan kötelezettségvállalásokat, amelyekre jelenleg nincs fedezet a költségvetésben.
Tehát még egyszer megerősítem, hogy a cél fontos, természetesen a jelenlegi kormány is támogatni kívánja, de a költségvetési fedezet tekintetében kérünk még egy kis türelmet, mert sajnos elég sok olyan ügyet kaptunk, amelyre jelenleg nincsen fedezet.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť