KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnöknő! Tisztelt Ház! Ugyan ha a közlekedési miniszter úr válaszolna, az praktikusabb lenne, mert a kérdésem az autópálya-nyomvonalra irányul, és pusztán arra szolgál, hogy a kormány a nyilvánosság előtt kifejthesse álláspontját az M3-as Polgárt követő nyomvonalával kapcsolatban.
Arról van ugyanis szó, mint az már nagyon sokszor elhangzott, hogy a '97-es nyomvonal-kijelölés úgy határozta meg az M3-as nyomvonalát, hogy Polgártól Tiszavasvári felé fordul északra, majd onnan keletre, Nyíregyházára. Ebben a programban a Debrecent összekötő autópálya-összeköttetés, az M35-ös 2015-2030 között volt megvalósítandó, legalábbis ez volt a célkitűzés. Ugyanakkor, mint kiderült, ez a nyomvonal természetvédelmi területre esik, tehát meg kellett változtatni a nyomvonalat, és most Polgártól délre fordul, Görbeháza irányába, majd Pródtól fordul Nyíregyháza és Debrecen felé.
A választásokat követően ugyanakkor nagyon sok összevissza nyilatkozat hangzott el különböző platformoktól, hogy nem ez lesz a nyomvonal (Közbeszólások.), az A-nyomvonalhoz térnek vissza; Debrecen autópálya-összeköttetése újra valami messzi időpontra tolódik ki, s a többi, s a többi. Ez nagyon nagy nyugtalanságot váltott ki, hiszen mi úgy gondoljuk Debrecenben és Hajdú-Bihar megyében, hogy az lenne az érdek, hogy Nyíregyháza is és Szabolcs-Szatmár megye is, Debrecen is és Hajdú-Bihar megye is kapjon autópályát. Mégpedig egyszerre kapjon autópályát, mint ahogy ezt a megváltozott nyomvonal lehetővé teszi, sőt úgy, hogy egyúttal megvalósuljon a Nyíregyháza-Debrecen közvetlen autópálya-összeköttetés is. Mi úgy ítéljük meg, hogy a D-nyomvonal erre lehetőséget ad.
Tehát tisztelettel kérdezem a kormány illetékes miniszterétől, hogy mi is akkor most a kormány álláspontja az autópálya-nyomvonal ügyben.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť