DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A kormány támogatja a törvényjavaslatot, és külön is azt a törekvését, hogy a méltányossági jogkörök a nyugdíjemelés lehetőségével teljessé váljanak.
Szeretném határozottan leszögezni, mi nem félünk attól, hogy ez a lehetőség kevesek kiváltságává válhat. Hangsúlyozni kívánom viszont, hogy az alapvető feltételeket úgy, ahogy ezt az előterjesztő képviselő asszony elmondta, kormányrendeletben fogjuk szabályozni, a törvényjavaslat szándékainak megfelelően, hogy a rendszer átlátható, hozzáférhető, követhető legyen minden érintett és potenciális jogosult számára.
A törvényjavaslatot, tisztelt Országgyűlés, a kormány abból a megfontolásból is támogatja, hogy legyen a társadalombiztosítási nyugdíjrendszeren belül olyan eszköz, amelynek segítségével egyrészt oldhatók a különböző időben megállapított nyugdíjak közötti feszültségek, másrészt az elnehezülő egyéni élethelyzetekhez igazodóan, amelyeket a jogszabályok nem képesek rendszerszerűen kezelni, biztosítson többletjuttatást.
El kell mondanom, hogy a nyugdíjasok értetlenül és felháborodással fogadták a korábban megfelelően funkcionáló méltányossági nyugdíj-megállapítási és -emelési rendszer megszüntetését, és szomorú az, hogy a visszaállítására irányuló indítványokat, amelyek Takács Imre, Nagy Sándor és más képviselőtársaink nevéhez fűződtek az előző ciklusban, az akkori parlamenti többség nem vette tárgysorozatba.
Mindezek alapján a kormány most támogatja a törvényjavaslat elfogadását, és határozottan szeretném megerősíteni, hogy ennek megtörténtét követően soron kívül meg fogja tenni a szükséges intézkedéseket a szervezeti rend kialakítására.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť