BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Átlátható lesz-e a területpolitika, a területfejlesztés, a fejlesztés irányítása és ellenőrzése, avagy nem vész-e el a gyermek a sok bába között? A kormányprogram megismerését és elfogadását követően szembetűnő volt a területfejlesztés feladatainak a Miniszterelnöki Hivatalhoz való telepítése. Az indoklás, amelyet részben valósnak és jónak tartunk, a terület kiemelt fontosságával indokolta ezt, azzal, hogy közel legyen a döntési centrumhoz. Igen ám, de anélkül, hogy a területfejlesztéssel és otthonteremtéssel foglalkozó belügyminiszter asszonyt, nem beszélve az önkormányzatokról, vagy a vidékfejlesztéssel és agrárfejlesztési kérdésekkel foglalkozó földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert meghallgatta volna a bizottságunk, óriási feladatkörök kerültek, illetve maradtak a két érintett minisztériumnál, a BM-nél és az FVM-nél. Továbbá a környezetvédelmi és víziközmű-fejlesztések, az ipari parkok, a munkahelyteremtés, a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatása és nem utolsósorban a közlekedésfejlesztési kérdések a gazdasági és közlekedési tárcánál maradtak.
Tisztelettel kérdezem a miniszter urat, hogyan hangolhatók össze az egyes alrendszerek által kezelt kérdéskörök. A régiók hogyan fognak önálló párbeszédet folytatni Brüsszellel? Hogyan számolja fel a ciklus végére a szocialista-szabad demokrata kormány a megyei területfejlesztési tanácsok feladatait és tevékenységeit? Hogyan lesznek összehasonlíthatók a fejlesztési vagy elmaradási mutatók, továbbá az EU-s támogatások, ha évente, kétévente változik a kistérség, és ne adj' isten, változik a régiók lehatárolása, összetétele?
Tisztelettel várom a kérdéseimre a válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť