DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársam! Nagyon helyesen tette, hogy hozzám fordult ezzel a kérdéssel, és az ön által egyébként ellentmondásosnak ítélt válaszoknak ezt a tisztázási módját választotta. Az ön által meg nem nevezett tiszt, akitől tájékozódott, valószínűleg nem volt pontosan informálva.
Tényszerűen a következő történt: abban a konkrét időpontban, amikor észlelték, hogy nincs a díszőr a helyén, valóban egy fizikai rosszullét miatt nem voltak jelen az őrök. (Szórványos derültség a Fidesz soraiban.) Kérem a képviselő urakat, hogy ezen ne mosolyogjanak, ugyanis a Köztársasági Őrezred egészségügyi vizsgálatot rendelt el, tekintettel arra, hogy a feszes állásból adódó fokozott igénybevétel egyébként olyan megterhelést jelent egészséges fiatalembereknek is, amelyen változtatni kell. Ezt az egészségügyi vizsgálatot egyébként még a korábbi időszakban rendelték meg, és ennek alapján olyan döntést hozott az őrezred parancsnoka, hogy változtatni fognak a díszelgési renden.
Engem az esetről tájékoztattak, és most szeretném önöket is tájékoztatni arról, ami az ön kérdésében volt, hogy fontosnak tartjuk-e a korona őrzését és a díszőrséget; erre egyértelműen a válaszom: igen. És ezt meg fogják látni majd a jövőben, amikor elkészül az új javaslat, amelynek az a lényege, hogy a jelenleginél látványosabb, méltóságteljesebb díszelgési rendet fognak kialakítani, ami, bízom benne, megnyeri úgy az önök, mint az Országgyűlésbe látogató vendégek tetszését is. (Gyürk András: Tányérsapkás! - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ami jóval megerőltetőbb!) Természetesen minden alkalommal, amikor eddig díszőrség volt, ugyanúgy ott fog állni a díszőrség, és közmegelégedésre, megfelelő méltósággal szolgálja majd a funkcióit.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť