DR. NÉMETH IMRE

Full text search

DR. NÉMETH IMRE
DR. NÉMETH IMRE földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm. Hát mégis tévedtem, elnök asszony, Glattfelder úr még sincs tisztában az európai uniós szabályokkal, ugyanis a mezőgazdasági termelők kaphatnak géptámogatást a csatlakozást követően a strukturális alapokból, a kohéziós alapokból, nagyon sok olyan projekt van, amiben jelentős technológiai fejlesztést és felzárkózást lehet végrehajtani.
Ön a francia gazdákat hozza példának, képviselő úr. Ön is tudja, hogy a közvetlen kifizetés termésátlaghoz és területhez van kötve. Nagyon sajnálatos az, hogy a jelentős erőfeszítéseink ellenére mi 4,2 tonna/hektárról 4,73 tonna/hektárra tudtuk a termésátlagunkat növelni, és a franciáknak több mint 6 tonnás az átlaguk. A támogatáskülönbség részben ebből is fakad; úgy gondolom, hogy az önök agrárpolitikája nagyon jelentősen közrejátszott abban, hogy ilyen mértékűek a támogatások.
Az 1300 milliárd forint pedig körülbelül akkora tévedés, mint Orbán Viktor tévedése, hiszen a közvetlen támogatások kiegészítésére egy évben 80 milliárd forintot kell fordítani (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), az átmeneti évek számát pedig tudjuk, hogy mennyi, úgyhogy teljesen valótlanságot állít.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť