GLATTFELDER BÉLA

Full text search

GLATTFELDER BÉLA
GLATTFELDER BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A választások előtt mindannyian egyetértettünk abban, elfogadhatatlan, hogy a magyar gazdák az Európai Unióban másodrendű polgárok legyenek és kevesebb támogatást kapjanak, mint európai kollégáik. A polgári kormány azt képviselte, hogy a magyar gazdákat a csatlakozás első évétől kezdődően illessék meg mindazok a jogok és támogatások, amelyek az Európai Unió régi tagállamainak a gazdáit megilletik, vagyis kapják meg a támogatások 100 százalékát. Az MSZP akkor azt ígérte, hogy kormányra kerülése esetén azonnal tárgyalást fog kezdeményezni, hogy még ehhez képest is jobb feltételeket kapjunk.
Azt szeretném kérdezni, miniszter úr, hogy sikerült-e ezt elérni. Megkapják-e a magyar gazdák legalább a támogatások 100 százalékát? Mennyi támogatást kap majd 2004-ben az Európai Uniótól egy hektár gabona után egy francia gazda és mennyit egy magyar? Egyenlő feltétel-e ez? S nem az ön szempontjából kérdezem, hogy ez egyenlő feltétel-e, hanem a gazdák szempontjából egyenlő feltételeket sikerült-e kiharcolnunk. Adhatunk-e majd támogatást a magyar gazdáknak európai tagságunk esetén gépvásárláshoz? Ha kiegészíthetjük az EU-támogatást saját nemzeti költségvetésből - amit egyébként fontosnak tartok -, akkor mennyibe fog ez majd kerülni az országnak? Mennyi forintot kell majd elköltenünk abból a pénzből, amit nyilván más célra is használhatnánk, nem feltétlenül csak arra költhetnénk el, hogy az Európai Unió által tőlünk megtagadott támogatásokat a saját pénzünkből kiegészítsük. Köszönöm szépen. Várom miniszter úr válaszait. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť