FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen. Először a szakmai részére: a kannákon, miniszter úr, nincs olyan lyuk vagy fül, amire föl lehetne helyezni a most használatos hivatalos zárat. Hogy később megváltozik-e ez a hivatalos zár, azt nem tudom, majd az önök rendelete ezt esetleg szabályozza.
A másik: még egyszer ismétlem, való igaz, hogy '97-ben jelent meg ez a rendelet, ami ÁNTSZ-előírást kér a kannás borok palackozóhelyeitől, de sajnos hat év alatt ellaposodott úgy ennek a törvénynek az életben tartása, hogy az újonnan alakult borászatok szinte egyike sem vette figyelembe. Jelenleg 10 százalékuknak van ilyen engedélyük a december 20-ai állapot szerint.
És még egy: ön nem találhatott kannás bort az orosz piacon, mert úgy tilos exportálni. Nem a borász szakma kérte a zárjegy megszüntetését, a kormány terjesztette elő, nem volt benne a szakmai kérésekben. És még egy: a borhamisítás - önnek ebben még sok információt kell szerezni, hogy a borhamisítás hogy történik - és a forgalomba hozatal független a palack és a kanna méretétől, nagyságától és alakjától, sajnálatos módon.
Tehát nem igaz, hogy csak palackos bor az, amelyik valódi. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť